Chocolade pindakaas koekjes (Broodbuik)
Ingredienten voor 20 stuks personen
- 190 g amandelmeel/bloem
- 60 g pindabloem
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl zeezout
- 260 g pindakaas, naturel, ongezoet, op kamertemperatuur
- 250 ml melk
- 1 ei
- 2 tl vanille-extract
- ½ tl vloeibare stevia
- 220 g pure chocolade, in stukjes
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een grote kom de amandel- en het pindabloem, het bakpoeder en het zout.
- Klop in een middelgrote kom de pindakaas, de melk, het ei, het vanille-extract en de stevia tot een glad mengsel. Roer het eimengsel door het meelmengsel tot het net gemengd is. Roer dan de chocolade erdoor.
- Lepel hoopjes deeg op de bakplaat en druk met een lepel of glas de hoopjes plat tot ze 1,5 cm dik zijn.
- Zet de koekjes 15 minuten in de oven tot de randen lichtbruin zijn. Zet de bakplaat op een rooster zodat de koekjes helemaal kunnen afkoelen en krokrant blijven.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Om de koekjes met stevia te maken laat je de kokosbloem en de xylitol weg. Voeg ½ theelepel vloeibare stevia en 240 ml melk extra toe.
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Tarwevrij?
Het recept voor deze chocolade pindakaas koekjes komt uit het Broodbuik kookboek van cardioloog en bestsellerauteur William Davis.
Over dit recept, bestempeld als ‘Kindersmulrecept’, schrijft hij: “Dit soort koekjes, vol gezonde vetten uit de amandelen en pinda’s, vullen verrassend goed. Je hebt er langer genoeg aan dan je zou verwachten.”