Choco-coco bounty bites
Ingredienten voor 9 stuks personen
- 150 g geraspt kokos + extra voor garnering
- 2 el kokosolie, gesmolten
- 2 el agavesiroop
- ½ tl vanille-extract
- Mespunt zout
- 100 g pure chocolade (min. 80% cacao)
Verder nodig
- keukenmachine
- bakvorm 15 x 15 cm
- bakpapier
Zo maak je het
- Verhit een ruime koekenpan en rooster het geraspt kokos al roerend in circa 5 minuten lichtbeige. Laat afkoelen op een bord.
- Doe de kokos, de kokosolie, de agavesiroop, het vanille-extract en het zout in een keukenmachine en mix kort. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Schep het kokosmengsel erin, strijk glad en zet circa 4 uur in de vriezer.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg het bakpapier op je aanrecht. Snijd de kokos in 9 grote bites en doop ze tot de helft met behulp van een cocktailprikker of met de hand in de gesmolten chocolade.
- Leg ze op het papier. Bestrooi de helft van de chocolade met het extra geraspt kokos.
- Bewaar de bites in een luchtdicht afgesloten bakje in de koelkast.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze choco-coco bounty bites komt uit het kookboek Lekker gelukkig van Carolina van Dorenmalen, a.k.a. Foodie-ness.
Voedingswaarden: 213 kcal • 18,4 g vet • 8 g koolhydraten • 6 g suikers • 2,1 g eiwit