Tofu en papillotte

Ingredienten voor Voor 6 pakketjes in totaal (2 per smaak) personen

  • 1 stuk tofu à ca. 450 g, in 6 plakken (2 plakken per smaak)
  • Aziatische pakketjes
  • 1 stengel citroengras, gehalveerd en in de lengte van de tofuplakken gesneden
  • 2 cm gemberwortel, in ragfijne reepjes
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 2 kaffirlimoenblaadjes
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 2 partjes limoen
  • 1 tl palmsuiker, fijngehakt (of geraspt)
  • 2 tl sojasaus
  • Mediterrane pakketjes
  • 2 cocktailtomaten, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, in halve ringen
  • 1 schijfje citroen, gehalveerd
  • 2 salieblaadjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 tl kappertjes, grof gehakt
  • Grof zeezout en versgemalen peper
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • Scandinavische pakketjes
  • 2 bramen, gehalveerd
  • 1/2 rode ui, in halve ringen
  • 1 schijfje citroen, gehalveerd
  • 2 takjes dille of dragon, fijngehakt (of 1 tl gedroogde dilletoppen)
  • Grof zeezout en versgemalen zwarte peper

Verder nodig

  • 6 stukken bakpapier, groot genoeg om de stukken tofu helemaal in te verpakken

Zo maak je het

  1. Schik de tofuplakken op het bakpapier. Snijd de bovenkant van de plakken kruislings in, zodat de smaken goed in de tofu kunnen trekken.
  2. Verdeel de smaakmakers over de stukken tofu en vouw de pakketjes zorgvuldig dicht.
  3. Vouw de uiteinden van het bakpapier onder de stukken tofu, zodat de pakketjes dicht blijven.
  4. Creëer een matig hete directe zone op de BBQ. Leg de pakketjes circa 20 minuten op de BBQ met gesloten deksel.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

De auteur schrijft over het recept: Herinner jij je poisson en papilotte nog? Witvis die je bereidt in dichtgevouwen bakpapier, waardoor hij in eigen vocht gaarstoomt. Een nostalgisch gerecht dat ook zeer goed te maken is met tofu! Voordeel is dat tofu heel goed smaken van aromatische ingrediënten opneemt én dat je deze eiwitbron niet snel té gaar kookt, zoals bij vis wel het geval kan zijn. Vis blij, jij blij! We geven je drie recepten, passend bij de Aziatische, mediterrane en Scandinavische keuken. De recepten zijn voldoende voor twee pakketjes per smaak.”

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?

Met de vega(n) BBQ-recepten van Maartje Borst en Lisette Kreischer in Vlam in de plant laat je groenten schitteren op de grill. Van overheerlijke drumsticks van oesterzwam, roasted broccoli met romesco tot gegrilde perziken met custard en frambozen en alle benodigde info over bijzondere technieken en bereidingswijzen.

Credits beeldmateriaal: Lisette Kreischer


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Vlam in de plant