Orecchiette met broccoli en walnoten

Ingredienten voor 2 personen

  • 100 g orecchiette
  • 150 g cherrytomaten
  • 80 g walnoten
  • 2 el boostbouillon of edelgistvlokken
  • 1 grote stronk broccoli (350 g), in kleine roosjes
  • Zout en zwarte peper
  • Boostbouillon
  • 50 g edelgistvlokken
  • 70 g zonnebloempitten
  • 2 el zout
  • 1 el chilivlokken
  • Extra
  • Notencrumble
  • Vervangen
  • Parmezaanse kaas in plaats van boostbouillon

Zo maak je het

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de orecchiette 10 minuten.
  2. Hak intussen in een keukenmachine de tomaten en walnoten fijn met de boostbouillon en een snufje zout en peper, tot je een grove pasta hebt.
  3. Als de orecchiette 10 minuten hebben gekookt, voeg je de broccoliroosjes toe aan de pan en kook je alles nog 2 minuten. Giet af en bewaar daarbij 100 ml van het pastawater.
  4. Laat de walnoten-tomatenpasta in de pan glijden met het grootste deel van het opgevangen pastawater, roer en warm ongeveer 1 minuut op.
  5. Schep de orecchiette en broccoli erdoor. Voeg als dat nodig is een extra scheutje pastawater toe, breng op smaak met zout en peper en dien op.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?

Meer dan 100 wetenschappelijk onderbouwde, heerlijke en haalbare recepten: Food for Life Kookboek leert je hoe je je microbioom kunt voeden voor een gezonder en energieker leven. Met recepten die niet alleen goed voor je zijn, maar ook lekker, helpt dit boek je om gezondere keuzes te maken die een positieve impact hebben op je lichaam. Het boek legt de nadruk op het belang van fermentatie, goede eiwitten en kwaliteit boven kwantiteit, en helpt je met eenvoudige principes een dieet te vinden datzowel voedzaam als smakelijk is!

De auteur schrijft over dit recept: “Pasta is een fantastische drager van smaak en textuur en dit gerecht is een prima voorbeeld van hoe de combinatie van ingrediënten je bloedsuikerreactie kan vertragen. De walnoten voegen veel gezonde vetten toe aan de lekkere, vullende saus en de broccoli zorgt voor vezels – en die vertragen allebei je bloedsuikerreactie. Dit is gezond koken zonder gedoe.”

Credits beeldmateriaal: Issy Croker


Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Het recept is gebaseerd op dit boek
Het food for life kookboek