Warme broodpudding met appel en rozijnen
Ingredienten voor 8-10 porties personen
- 80 g rozijnen
- 400 g (oud) volkorenbrood
- 2 rijpe bananen
- 500 ml amandelmelk
- 1 tl speculaaskruiden
- 1 snufje zout
- 1 tl vanille-extract
- 1 Elstar-appel
Zo maak je het
- Verwarm de oven op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Doe de rozijnen in een kommetje met warm water en laat ze 10 min wellen.
- Scheur het brood in stukjes en doe het in een grote kom. Je kunt de korstjes gewoon gebruiken.
- Prak de bananen in een andere kom met een vork fijn en voeg hier de amandelmelk, de speculaaskruiden, het zout en het vanille-extract aan toe. Roer tot een glad beslag.
- Giet de rozijnen af. Voeg de stukken brood en de gewelde rozijnen toe aan het beslag en roer goed.
- Snijd de appel in blokjes en schep ze door het broodmengsel.
- Schep het broodmengsel in de cakevorm en druk het plat met een spatel of de achterkant van een lepel.
- Bak de broodpudding 55-60 min in de oven. Let op! Elke oven is anders, dus houdt het goed in de gaten.
- Laat de broodpudding een paar minuten afkoelen. Snijd in stukken of schep met een lepel uit de cakevorm.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Broodpudding is niet alleen een handige manier om oud brood op te maken, het is ook een heerlijk ontbijtrecept of toetje. Voeg eventueel seizoensgebonden fruit toe en geniet het hele jaar door van deze zoete klassieker!
Bewaartip
Bewaar de broodpudding 3-4 dagen in de koelkast. Je kunt de broodpudding zowel warm als koud eten.
Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij | Veganistisch?
Met Every Day Vegan Budget Friendly bewijst Lenna Omrani dat je voor minder dan €3,50 per persoon de lekkerste plantaardige gerechten kookt, zelfs ondanks alle prijsstijgingen.
Lenna Omrani’s tweede kookboek Every Day Vegan Budget Friendly bevat plantaardige en grotendeels glutenvrije en sojavrije ontbijtjes, lunches, tussendoortjes en diners voor elk moment van elke weekdag. Het boek is ingedeeld op bereidingstijd, zodat je doordeweeks binnen een mum van tijd een quinoaschotel met paprika en tomaat (€1,45 p.p.) op tafel zet, en je in het weekend uit kunt pakken met een ontbijt van warme broodpudding met appel en rozijnen voor €0,45 p.p.!
Flexi, vega of vegan? Every Day Vegan Budget Friendly is voor iedereen. Met als extraatje vier weekmenu’s, zodat je niet meer hoeft na te denken wanneer je nou dat ene lekkere recept op tafel zet.
Beeldmateriaal credits: Mitchell van Voorbergen
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: