Toast met kokosspread
Ingredienten voor 2 personen
- 2 sneetjes volkorenbrood
- Kokosspread
- 150 g geraspte kokos
- 1 el kokosolie
- 2 el citroensap
- 1 tl vanille-extract
- 2 el ahornsiroop
- 1 snuf zout
- Topping
- 2 nectarines, in plakjes
- 1 handjevol bramen
- 1 handjevol amandelen, gehakt
Verder nodig
- keukenmachine
- steelpan
- broodrooster
Zo maak je het
- Doe de geraspte kokos, de kokosolie en het citroensap in de keukenmachine en draai tot een romige spread. Schraap steeds tussendoor even de kokos van de randen en de bodem zodat deze mooi wordt meegenomen in de spread.
- Voeg de vanille, ahornsiroop en het zout toe. Laat je keukenmachine nog 1 minuut draaien.
- Rooster het brood in de broodrooster.
- Besmeer het geroosterde brood met de kokosspread en garneer met plakjes nectarine, bramen en gehakte amandelen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Voor een tropisch effect kun je ook mango en passievrucht gebruiken als topping.
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Sojavrij | Suikervrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze toast met kokosspread komt uit het kookboek Easy Vegan All-day Breakfast van Sanne van Rooij van Living the Green Life.
Over het recept in het boek: “Kokosspread zorgt voor een zomers feestje op je broodje! Het is fluweelzacht en ontzettend vol van smaak. Gooi er dan nog een flinke laag fruit overheen en maak af met knapperige stukjes noot. Driedubbel beleg, who cares!”