Frambozen pannenkoekjes (Kim Feenstra en Bénine Bijleveld)
Ingredienten voor 4 personen
- 2 biologische eieren
- 100 g glutenvrije bloem
- 1 tl bakpoeder
- Merg van ½ vanillestokje of één zakje vanillesuiker
- 100 ml melk
- 100 g verse frambozen
- 100 g ricotta
- 250 g aardbeien
Zo maak je het
- Splits de eieren. Begin met het stijfkloppen van de eiwitten met een handmixer, als er pieken ontstaan in het eiwit kun je stoppen met mixen.
- Klop daarna het eigeel los met de bloem, bakpoeder, een mespunt zout en het vanillemerg. Voeg vervolgens steeds een beetje van de melk toe terwijl je blijft mixen (dit moet je niet in een keer doen want dan krijg je klontjes). Doe de helft van de gewassen frambozen erbij en mix dit ook met het mengsel.
- Schep met een spatel de eiwitten door het bloemmengsel totdat alles goed is gemengd.
- Schep twee eetlepels van het pannenkoekenbeslag in een pan en zorg ervoor dat ze niet te lang bakken, anders worden ze droog.
- Besmeer de pannenkoekjes met ricotta en garneer met de andere helft van de frambozen en de aardbeien.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze frambozen pannenkoekjes komt uit het boek Food talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com.