Gezonde ontbijtmuffins

Ingredienten voor voor 12 stuks personen

  • Muffins:
  • 100 g rozijnen
  • 200 g appel, geraspt
  • 200 g wortel, geraspt
  • 100 g walnoten, gehakt
  • 80 g honing
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 g yoghurt
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 g volkorenmeel
  • Topping:
  • 100 g havermoutvlokken
  • 40 g pompoenpitten
  • 40 g zonnebloempitten
  • 50 g boter
  • 50 g honing

Verder nodig

  • Muffintray met twaalf holtes + papieren vormpjes

Zo maak je het

  1. Muffins:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C
  3. Zet de papieren vormpjes in de muffintray.
  4. Wel de rozijnen circa 10 minuten in heet water.
  5. Meng in een grote kom de appel, wortel, rozijnen, walnoten, honing, olijfolie, vanille, yoghurt en eieren.
  6. Meng in een andere kom het bakpoeder door het meel en spatel dit rustig door het muffinbeslag totdat alles goed gemengd is.
  7. Vul de vormpjes met het beslag.
  8. Topping:
  9. Meng de havermoutvlokken, pompoen- en zonnebloempitten en boter.
  10. Werk met je vingertoppen de boter er goed door.
  11. Voeg de honing toe en meng alles tot plakkerige kruimels.
  12. Verdeel de topping over het beslag.
  13. Bak de muffins circa 30 minuten in de oven.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Deze heerlijke malse ontbijtmuffins zijn zowel warm uit de oven als afgekoeld een verantwoorde ontbijttraktatie. Ze zitten vol vezels, omega 3-vetzuren en vitaminen. De crunch bovenop maakt ze echt onweerstaanbaar.

Zeg je bakken, dan zeg je Rudolph van Veen. In Rudolph’s Bakery 2 deelt hij 130 nieuwe recepten, voor oogstrelend lekkere cakes, koekjes, taarten en vers brood. De oneindige liefde voor zoete en hartige juweeltjes van de Meester Patissier is meegebakken. Bovendien staat dit dubbeldikke bakboek boordevol persoonlijke extra’s. Met Rudolph’s makkelijke uitleg, gouden regels voor succesvol bakken en handige baktips huppelt iedereen als een meesterbakker door de keuken. Deze ontbijtmuffins zijn een heerlijk voorbeeld!

Meer recepten? Bestel het boek hier of neem een kijkje bij onze andere gezonde recepten!

Credits fotografie: Mitchell van Voorbergen en Appie Busser


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: