Salade van komkommer en watermeloen met chili-limoenzout
Ingredienten voor 1 persoon
- Voor een groot bord
- 1/2 watermeloen, geschild en in plakken
- 2 komkommers, schuin gesneden
- Sap van 1 limoen, plus partjes limoen voor erbij
- 2 el extra vergine olijfolie
- Voor het chili-limoenzout
- 10 g piquinpepers of Urfa-chilivlokken (blz. 17)
- 10 g fijn zeezout
- 100 g fijne kristalsuiker
- Geraspte schil van 1 biologische limoen
Zo maak je het
- Vermaal de chilipepers met het zout in een specerijenmolen of kleine keukenmachine en roer de fijne kristalsuiker en limoenschil erdoor.
- Schik de watermeloen en komkommer op een saladeschaal. Knijp het limoensap erover, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het chili-limoenzout.
- Serveer de salade meteen, met extra limoen om erover te knijpen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Een ongelofelijk simpele salade, geïnspireerd op de fruitverkopers die in de straten van Mexico verfrissende mango-, komkommer- en ananassticks met een verrukkelijk, scherp chilizout verkopen. Ik vervang de watermeloen soms door Pakistaanse honingmango’s als die in juni in het seizoen zijn.
Mega Mexicaans, maar dan zonder vlees. Ontdek de 110 vegetarische en vegan recepten in ‘Meat-Free Mexicaans’, het nieuwe kookboek van Thomasina Miers. Fris, spicy & spannend, dat zijn de Mexicaanse flavours van Thomasina Miers’ vega & vegan gerechten in Meat-Free Mexicaans. Van koffiebroodjes met kardemom en Smokey Chipotle Tofu tot Bloemkooltaco’s, empanada’s, gordita’s met gegrilde asperges, nacho’s met gegrilde feta en overheerlijke cocktails. Alle gerechten zijn een plezier om te bereiden, te eten, drinken en vooral om keer op keer opnieuw te maken!
Credits beeldmateriaal: Tara Fisher
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: