Nasi goreng met wakame
Ingredienten voor 2 personen
- 10 g gedroogde wakame
- 2 eieren
- 1 ui, gesnipperd
- ½ prei, in ringen
- 1 kleine wortel, in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- ½ rood pepertje, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden + extra om te garneren
- 200 g gekookte witte rijst (gebruik eventueel een restant)
- 1 el ketjap manis
- 2 el zoute sojasaus
- 1 tl sambal badjak + extra voor erbij
- 1 lente-ui, in ringetjes
- 4 takjes koriander, blaadjes geplukt en fijngehakt
- 1 el sesamolie om de wakame in te bakken
- Kroepoek
- Olie om in te bakken
- zout
- peper
- Salade
- 5 g gedroogde wakame
- ¼ rode ui, in dunne reepjes
- ¼ komkommer, in dunne reepjes
- ¼ wortel, in dunne reepjes
- 2 el sesamolie
- 1 el limoensap
Zo maak je het nasi goreng met wakame
- Doe de wakame in een kom met 0,5 liter kokend water en laat 10 minuten wellen. Laat vervolgens 5 minuten uitlekken in een vergiet en snijd in stukken van 2 cm. Meng met de resterende ingrediënten voor de salade in een schaal en zet apart.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak de eieren. Zet apart en maak de pan schoon.
- Verhit de sesamolie in de pan en bak de 10 g gedroogde wakame 1 minuut. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier en zet apart.
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok of pan en fruit de ui in circa 2 minuten zacht en glazig. Voeg vervolgens de prei, wortel, knoflook en rode peper toe en bak nog 2 minuten mee. Doe dan de rijst erbij en bak 3 minuten al omscheppend mee. Meng de gebakken eieren erdoor. Voeg de ketjap, sojasaus en sambal toe en naar smaak zout en peper.
- Strooi vlak voor het serveren de gebakken wakame, de lente-ui, koriander en extra rode peper over de nasi. Serveer met de salade, kroepoek en extra sambal.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Suikervrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze nasi goreng met wakame komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.