Kipcurry met pompoen
Ingredienten voor 2 personen
- ½ pompoen (ca. 450 gram)
- 150 g sperziebonen
- 1 rode ui
- 400 g kipfilet
- 10 g roomboter
- 45 g rode currypasta
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 1 appel
- 50 g cashewnoten
- ½ tl zout
Zo maak je het
- Lepel de pitten uit de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe deze in een pan met water en breng dit aan de kook.
- Haal de sperziebonen af en doe ze bij de pompoen zodra die twee minuten heeft gekookt en laat de pompoen en de sperziebonen nog vijf minuten samen koken totdat ze beide gaar zijn.
- Snijd intussen de rode ui doormidden en dan in halve ringen en de kipfilet in blokjes. Fruit de ui twee minuten in de roomboter, voeg de kipblokjes toe en bak deze twee minuten mee.
- Voeg nu de currypasta toe en bak hem een minuut mee.
- Doe de kokosmelk erbij en laat de curry vijf minuten zachtjes koken.
- Schil intussen de appel, snijd hem in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appelstukken in blokjes.
- Giet de groenten af en doe ze samen met de appelstukjes, de cashewnoten en het zout bij de curry en laat die nog twee minuten zachtjes koken.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Proef eerst of de kipcurry niet al zout genoeg is, voordat je het zout toevoegt.
Het recept voor deze kipcurry met pompoen komt uit het boek Gezond leven doe je zo! van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel. Naast de pompoen zitten er onder andere ook sperziebonen en rode ui in; lekker veel groenten dus.
Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: