Chinese stamppot met kabeljauw
Ingredienten voor 4 personen
- 1 kg zoete aardappels
- 2 onbespoten citroenen
- 1 paksoi
- 50 g krulpeterselie, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 el extra vierge olijfolie
- 600 g kabeljauwfilet
- 3 el boter
- peper
- zout
Verder nodig
Zo maak je het
- Schil de aardappels en snij ze in parten. Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp en pers ze uit. Snij de paksoi in flinterdunne reepjes.
- Zet de aardappels net onder water, breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
- Maak een kruidenmengsel van de citroenschil, de helft van het citroensap, de krulpeterselie, de knoflook en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de kabeljauw op middelhoog vuur in 2-3 minuten per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Keer voorzichtig om met een spatel.
- Stamp de aardappels met de resterende eetlepel boter tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de rauwe paksoi toe en schep goed door.
- Serveer de paksoistamppot op een bord, leg daarop de kabeljauw en lepel het kruidenmengsel eroverheen.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze Chinese stamppot met kabeljauw komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.