Chinese stamppot met kabeljauw

Chinese stamppot met kabeljauw - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 1 kg zoete aardappels
  • 2 onbespoten citroenen
  • 1 paksoi
  • 50 g krulpeterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 3 el boter
  • peper
  • zout

Zo maak je het

  1. Schil de aardappels en snij ze in parten. Rasp de schil van de citroenen met een fijne rasp en pers ze uit. Snij de paksoi in flinterdunne reepjes.
  2. Zet de aardappels net onder water, breng aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  3. Maak een kruidenmengsel van de citroenschil, de helft van het citroensap, de krulpeterselie, de knoflook en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  5. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak de kabeljauw op middelhoog vuur in 2-3 minuten per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte. Keer voorzichtig om met een spatel.
  6. Stamp de aardappels met de resterende eetlepel boter tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg de rauwe paksoi toe en schep goed door.
  8. Serveer de paksoistamppot op een bord, leg daarop de kabeljauw en lepel het kruidenmengsel eroverheen.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?

Het recept voor deze Chinese stamppot met kabeljauw komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Het recept is gebaseerd op dit boek
Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer