Portobello kebab

Ingredienten voor Voor ca. 6 personen personen

  • 8 portobello's
  • 4 el Ras-el-hanout-rub (zie recept hieronder)
  • C.a. 4 el olijfolie om mee te bestrijken
  • Ras El Hanout Rub
  • 3 el ras-el-hanout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el echte bruine basterdsuiker of oerzoet
  • 2 el zout
  • Meng alle ingrediënten en bewaar in een afsluitbare pot.

Verder nodig

  • Lange stevige spiesen

Zo maak je het

  1. Bestrooi de portobello’s met de rub, sprenkel er olijfolie over, verdeel alles goed en masseer het rondom in de paddenstoelen.
  2. Laat minstens 1 uur staan, maar langer mag ook, zelfs een hele nacht. Rijg de portobello’s aan een spies.
  3. Voor extra stabiliteit kun je meerdere spiesen gebruiken. Steek de BBQ aan en creëer een matig hete tot hete zone (zodat de paddenstoelen niet meteen zwartblakeren) plus een indirecte zone.
  4. Bestrijk de kebab royaal met olijfolie. Leg de spies boven de directe zone en gril hem aan alle kanten tot hij er mooi geroosterd uitziet.
  5. Verschuif de spies naar het indirecte gedeelte, sluit het deksel van de BBQ en laat hem nog 20-30 minuten met gesloten deksel verder garen.
  6. Snijd met een scherp mes plakjes van de spies af, zoals ze dat ook doen bij een kebab, en serveer ze op jouw favoriete manier.
  7. Je kunt de aangesneden kant eventueel steeds weer boven de directe zone op de BBQ leggen voor extra smaak en textuur.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

De auteur schrijft over het recept: Deze royale kebab is echt een prachtig pronkstuk om te maken en verrukkelijk om te eten. Smaakt lekker met alles wat je normaal bij shoarma of kebab zou serveren zoals knoflooksaus, labneh, (pita)broodjes, couscous, et cetera.”

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?

Met de veg(a)n BBQ-recepten van Maartje Borst en Lisette Kreischer in Vlam in de plant laat je groenten schitteren op de grill. Van overheerlijke drumsticks van oesterzwam, roasted broccoli met romesco tot gegrilde perziken met custard en frambozen en alle benodigde info over bijzondere technieken en bereidingswijzen.

Credits beeldmateriaal: Lisette Kreischer


Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Het recept is gebaseerd op dit boek
Vlam in de plant