Spruiten uit de oven, met chorizo & kastanjes
Ingredienten voor 6-8 personen
- 1 kg spruitjes
- 150 g rauwe chorizo
- 1 el olijfolie
- 100 g vacuümverpakte verkruimelde kastanjes
- 2 takjes rozemarijn
- 1 el sherryazijn
Verder nodig
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4.
- Was 1 kilo spruitjes en verwijder de lelijke blaadjes. Kook ze 8 minuten in gezouten kokend water en laat ze uitlekken.
- Knijp het vlees van 150 g rauwe chorizo uit het vel, maak het rul en meng het met 1 eetlepel olijfolie in een braadslede.
- Bak het vlees 6 minuten op matig vuur of tot de olie rood is, doe er 100 g vacuümverpakte verkruimelde kastanjes bij, ris er 2 takjes rozemarijn over en schud alles door elkaar. Kieper er de spruiten bij en hussel ze met 1 eetlepel sherryazijn door elkaar.
- Druk ze met een aardappelstamper plat, zodat ze de smaken optimaal absorberen en zet ze 25 minuten in de oven, of tot ze verkleuren.
- Maak ze op smaak af en ga aan tafel.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze geplette spruiten uit de oven, met chorizo & kastanjes van Jamie Oliver komt uit Jamie Oliver’s kerstkookboek.