Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl

0 / 5. 0

Ontdek wie je bent voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn

Vanaf het moment dat we geboren worden vertelt de wereld om ons heen ons wie we moeten zijn. Terwijl we opgroeien, vormen onze ouders, leraren en leeftijdsgenoten ons begrip van onszelf. Hierdoor komen we ver van ons werkelijke ‘ik’ af te staan. We weten niet hoe het is om je je ware zelf te voelen. Herken je dit? En herken je het gevoel meer behoefte te hebben aan authenticiteit? Dan is het belangrijk om een stap terug te doen en ons af te vragen: wie ben ik werkelijk? Wie wil ik zijn?

Jezelf ontdekken

Het proces van ontdekken wie je bent begint met zelfreflectie. Stel jezelf vragen als “wat maakt me gelukkig?” of “waar hecht ik waarde aan in het leven?” Denk na over wat je zou doen als je geen angst had. Als je eenmaal antwoorden hebt op deze vragen, begin dan stappen te ondernemen om die persoon te worden. Dat hoeft niet te betekenen dat je al je verantwoordelijkheden overboord gooit; het kunnen gewoon kleine veranderingen zijn, zoals elke avond een boek lezen voor je naar bed gaat of elke ochtend een wandeling maken.

Wees lief voor jezelf tijdens dit proces. Vergeet niet dat dit geen transformatie van de ene op de andere dag is; het kost tijd en geduld om de persoon te worden die je wilt zijn. Als een bepaalde actie je geen vreugde brengt of je niet helpt je doelen te bereiken, laat het dan los en probeer iets anders. Het is niet erg als de dingen niet zo lopen als je verwacht, maar blijf onderweg wél leren en groeien.

Veranderingen aanbrengen

Als onderdeel van het worden van je ware zelf, is het belangrijk om zowel intern als extern veranderingen aan te brengen. Begin met te kijken naar je relaties met andere mensen – brengen ze het beste in je naar boven? Voel je je geliefd en gesteund? Zo niet, dan is het misschien tijd voor verandering! Omring jezelf met mensen die je optillen in plaats van neerhalen. Kijk ook eens hoeveel tijd en energie je steekt in activiteiten zoals werk of sociale media – helpen of belemmeren die je groei? Zorg ervoor dat de activiteiten die je het meeste tijd kosten op de lange termijn de moeite waard zijn.

Conclusie:

Uiteindelijk is ontdekken wie je bent een voortdurende reis die geduld en doorzettingsvermogen vereist. Er zullen onderweg ups en downs zijn, maar vergeet niet dat deze reis uiteindelijk gaat over het vinden van vreugde in het leven. Je zult je creatiever, authentieker én krachtiger voelen. Neem elke dag wat tijd voor zelfreflectie en blijf altijd openstaan voor nieuwe ervaringen, zodat elke dag iets nieuws in je leven brengt en je steeds dichter bij jezelf komt!

Ben je er klaar voor om te ontdekken wie je écht bent? Dan is het boek ‘Ongetemd Leven’ van auteur Glennon Doyle het perfecte boek voor jou! Deze inspirerende gids staat vol verhalen, overdenkingen en lessen die je zullen helpen jouw unieke doel te ontdekken en je innerlijke kracht te ontketenen. ‘Elke vrouw het recht heeft volledig zichzelf te zijn,’ aldus Glennon Doyle.

Wil je meer lezen over de beste versie van jezelf worden? Lees dan meer in dit artikel over het ontketenen van je innerlijke kracht.