Zelf satésaus maken? Lekker vers, zonder toevoegingen? Hier vind je 4 gratis recepten voor zelfgemaakte satésaus, uit de beste kookboeken. Van onder andere Nadia Zerouali en Merijn Tol, William Davis en Ida de Haart (SLA).
Heerlijke satésaus van kokosmelk, ketjap, knoflook, gemberpoeder en pindakaas. Uit het boek Eten om niet te vergeten van Luuk Eliëns, Rachelle Elshout en Iris de Groot. In dit recept met kip, gele rijst en zelfgemaakte atjar.
Deze pittige pindasaus (tamyaa) wordt gemaakt met limoen, groene pepers, knoflook en pinda’s. Hier wordt-ie geserveerd met Soedanese falafel. Uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali.
Deze pindasaus wordt gemaakt van pindakaas, azijn, sojasaus, sesamolie en gember. Het recept, waarin hij wordt geserveerd bij een Thaise noedelsalade, is van William Davis en komt uit het Broodbuik kookboek.
Gember, knoflook, pindakaas, limoen, rijst- of agavesiroop, sesamolie, rode chiliflakes en water zijn de ingrediënten van deze supersmeuiige snelle pindasaus uit het kookboek Sla Easy van Ida de Haart. Lekker met gado gado salade met gemarineerde tempé, maar ook met andere gerechten.
Klik hier voor meer tips.