Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Je kunt het psylliumzaadpoeder (ook wel vlozaadpoeder), dat het deeg bindt, niet vervangen door iets anders. Het is online te koop of bij de natuurvoedingswinkel.
Dit glutenvrij superfood brood komt uit het boek Deliciously Ella van foodblogger Deliciously Ella (Ella Mills-Woodward).
Ze schrijft erover: “Dit superfood brood behoort tot mijn basisvoeding. Ik heb altijd een paar sneetjes in mijn vriezer. Ik rooster het graag om het vervolgens te beleggen met zachte avocado, zelfgemaakte hummus, plakjes geroosterde tomaat en wat zaden of bonenkiemen voor een knapperige bite. Het is ook heerlijk om het brood in de soep te dopen of bij een salade te eten, om je maaltijd nóg gezonder te maken. Je kunt een paar broden in één keer maken, in plakken snijden en die in de vriezer doen, zodat je altijd wat sneetjes tevoorschijn kunt toveren als je ze nodig hebt.”