Wil je (vaker) vegetarisch koken? Als je niet gewend bent om zonder vlees te koken of gewoon je repertoire aan plantaardige recepten wilt uitbreiden, kunnen vegetarische kookboeken je helpen. Hier hebben we onze top10 voor je op een rij gezet.
In Deliciously Ella Het plantaardige kookboek deelt Ella Mills 100 nieuwe, plantaardige, vegetarische en vegan recepten uit haar Deli in Londen. De onweerstaanbare recepten met simpele, voedende ingrediënten maken deze veganistische bijbel tot een must have voor zowel fans als food lovers. Het is het perfecte boek voor iedereen die wil starten met vegetarisch en veganistisch koken.
Naast heerlijke recepten deelt Deliciously Ella ook dagboekfragmenten waarin ze voor het eerst openhartig over haar persoonlijke groei en drijfveren schrijft. Ze vertelt over het avontuur dat Deliciously Ella voor haar is, de uitdagingen en de successen die dit met zich meebracht.
Anderen over het boek:
Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.
Bowls of Goodness is een oogstrelend kookboek voor de thuiskok met een groot aantal even gemakkelijke als verrukkelijke maaltijden in een kom. Aan de hand van een verzameling vegetarische recepten, voor ontbijt, avondmaal of een gezellig etentje, wordt moeiteloos een eenvoudige kom vol textuur en smaak op tafel gezet. Met overheerlijke gerechten van smoothies en salades tot aan noedels en granen; elke kom bruist van vitaliteit en gezondheid.
Genomineerd voor Kookboek van het jaar 2017!
Anderen over het boek:
Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.
Fit Vega(n) Food van Nanneke Schreurs en José van Riele is een boek voor iedereen die graag sport én er liever een plantaardige lifestyle op nahoudt. Of natuurlijk als je gewoon niet elke dag met kip, broccoli en rijst naar de gym wilt, maar wel het aandeel eiwitten in je voeding hoog wilt houden. Dit unieke informatieve kookboek legt uit hoe je met een actieve levensstijl voldoende plantaardige voedingsstoffen binnenkrijgt – of je nu een weekend- of topsporter bent.
Fit Vega(n) Food bevat 75 recepten inclusief kleurencode per voedingsgroep, zodat in één oogopslag duidelijk is of er voldoende eiwitten in het recept zitten. Natuurlijk is het ook gewoon heel lekker. Met medewerking van ambassadeurs van de plantbased lifestyle, zoals Vivian Reijs, Nicolien Sauerbrij en Leontien van Moorsel.
Anderen over het boek:
Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.
Jamie Oliver, het wereldwijde kookfenomeen, is terug! VEG staat vol supermakkelijke, gezonde, overheerlijke, toegankelijke en betaalbare groenterecepten. De gerechten van Jamie knallen van kleur én smaak. Hij wil je ervan overtuigen dat groenten heerlijk en vullend zijn, en dat je met al dat heerlijks op je bord het vlees echt niet mist. Of je nu voor één of meer vleesvrije dagen per week gaat, helemaal vegetarisch kookt, of gewoon nieuwe, briljante ideeën wilt opdoen: met dit boek scoor je op alle fronten.
Anderen over VEG:
Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.
Steeds meer mensen houden zich bezig met gezonde, natuurlijke voeding. Ze staan stil bij ingeburgerde gewoontes en zijn op zoek naar wat hun lichaam echt nodig heeft om goed te functioneren en tegelijkertijd op gewicht te blijven. Het antwoord van Lisette Kreischer is Plant Power. Al jaren promoot zij met hart en ziel de plantaardige keuken als natuurlijke bron van volwaardige voeding. Ook in dit boek laat ze zien dat er veel te winnen is met deze manier van eten. Niet alleen kun je de heerlijkste ecofabulous gerechten op tafel toveren, je lichaam vindt ook als vanzelf zijn natuurlijke gewicht, terwijl je iets goeds doet voor de wereld! Plant Power staat bomvol smakelijke veganrecepten, maar is vooral sterk gericht op een natuurlijke, gezonde balans. Daartoe heeft Lisette de voedingsdeskundige Bo Schumacher in de arm genomen die elk gerecht heeft getest op voedingswaarde en Plant Power van een gedegen voedingswetenschappelijke basis voorziet.
Anderen over Plant power:
Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.
In Snel klaar uit de nieuwe serie De groentekeuken van Émilie Franzo vind je de lekkerste en makkelijkste groenterecepten voor elke maaltijd. Nooit eerder waren die 250 gram groente per dag zo eenvoudig te halen. Het leukste gezonde cadeau om te krijgen of te geven.
Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.
Ook in deze serie (dus ook vegetarisch): Proteïne Power, Hapjes & Dips, Bordjes & bowls en Goede start, ontbijt.
Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. Het is het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken, met 50 heerlijke en verrassende (vegetarische) recepten. Van de maker van de Dutch Weed Burger.
Anderen over dit boek:
Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.
Je goed voelen met de vegan lifestyle, dat is waar de Easy Vegan Feelgood om draait. Voel je gezond met deze mediterrane gerechten. Geniet van een goede portie dolce far niente met je vrienden. En vooral, feel connected: met elkaar én met de aarde. Living the Green Life. Dit is het vervolg op het succesvolle Easy Vegan en Easy Vegan 2. Easy Vegan won de Vegan Award voor Beste vegan kookboek van 2018, jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor veganisme.
Anderen over dit boek:
Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.
De lekkerste gemakkelijke recepten met groente, dat is wat de boekenserie De groentekeuken biedt. Altijd vegetarisch, vaak ook vegan en veelal glutenvrij. Met als nieuwste thema Proteïne power: de lekkerste groentegerechten vol stevige eiwitten. Ideaal voor sporters of iedereen die een beetje meer energie nodig heeft.
Nooit eerder waren 250 gram per dag zo’n makkie om te halen. 100% vegetarisch, leuk en gezond om te krijgen en te geven.
Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.
Tara Stiles laat zien hoe jij gemakkelijk gezond kunt leven door te koken met heerlijke ingrediënten die je gewoon om de hoek haalt.
Maak zelf een keuze uit de de meer dan 100 simpele gerechten die je in een handomdraai maakt. Of het nu een complete maaltijd, juices, salades, gezonde snacks of een lekker dessert is: Tara helpt je graag op weg in de keuken. Met heel veel groenten, geen vlees, en af en toe een beetje suiker. Want we mogen weer normaal eten, als je maar op let dat superleuk is om te maken. Even oefenen en je zult versteld staan van jouw kookkunsten. ‘Als je kunt eten, kun je eten’ – zo simpel is het volgens Tara.
De inspiratie voor de recepten ontleent zij aan haar buitenlandse reizen, haar roots (het Midwesten van Amerika) en haar dagelijkse leven in New York.
Anderen over dit boek:
Bestel nu jouw exemplaar op Boekenwereld.com.
Klik hier voor meer tips.