Koekjes met tomaat en geitenkaas

Koekjes met tomaat en geitenkaas

4 / 5. 1

  • 4
  • voorbereiding: 10 min., baktijd: 15 min., in de koelkast: 1 uur
  • Jean-Francois Mallet
  • Voorgerecht

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 65 g zongedroogde tomaten
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 12 blaadjes basilicum
  • 4 el (chèvre frais) verse geitenkaas
  • 100 g (zachte) boter

Bereidingswijze

  • Hak 3/4 van de tomaten. Meng de boter met parmezaan, bloem en gehakte tomaten. Rol worstjes van het deeg. Leg 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd plakken van 1 cm dik van het deeg. Bak ze 15 min. op een bakplaat. Laat afkoelen.
  • Voeg per koekje 1 dotje geitenkaas (met spuitzak), 1 stukje tomaat en 1 blaadje basilicum toe.

Tip

Vervang de gedroogde tomaten door olijven

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij, Vegetarisch?

Dit recept voor koekjes met tomaat en geitenkaas komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Inkijkexemplaar van