Koekjes met tomaat en geitenkaas
- 4
- voorbereiding: 10 min., baktijd: 15 min., in de koelkast: 1 uur
- Jean-Francois Mallet
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 65 g zongedroogde tomaten
- 100 g parmezaanse kaas
- 12 blaadjes basilicum
- 4 el (chèvre frais) verse geitenkaas
- 100 g (zachte) boter
Bereidingswijze
- Hak 3/4 van de tomaten. Meng de boter met parmezaan, bloem en gehakte tomaten. Rol worstjes van het deeg. Leg 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd plakken van 1 cm dik van het deeg. Bak ze 15 min. op een bakplaat. Laat afkoelen.
- Voeg per koekje 1 dotje geitenkaas (met spuitzak), 1 stukje tomaat en 1 blaadje basilicum toe.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Vervang de gedroogde tomaten door olijven
Dit recept voor koekjes met tomaat en geitenkaas komt uit Het allermakkelijkste kerstkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.