Jalapeñopepers

Jalapeñopepers

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • ½ gele ui, gesnipperd
  • 35 g verse maïskorrels of ontdooide diepvriesmaïskorrels
  • 1 plakje gerookt ontbijtspek, in stukjes gesneden
  • 115 g cheddar (of Goudse kaas), geraspt
  • grof zeezout
  • versgemalen peper
  • 4 grote jalapeñopepers, in de lengte gehalveerd, zaad en zaadlijsten verwijderd
  • 2 el panko (Japans paneermeel)

Bereidingswijze

  • Verwarm de airfryer voor tot 180 °C.
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan op halfhoog vuur. Fruit de uisnippers ca. 6 minuten tot ze zacht en glazig zijn, roer af en toe. Voeg de maïskorrels toe. Bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn, roer af en toe. Schep het maïsmengsel in een kom.
  • Zet de pan terug op halfhoog vuur en bak het ontbijtspek 1-2 minuten tot het knapperig en goudbruin is.
  • Schep de helft van het ontbijtspek door het maïsmengsel. Roer de cheddar erdoor en voeg een mespunt zout en een mespunt versgemalen peper toe. Vul de jalapeñohelften met de maïs-kaasvulling.
  • Meng het overgebleven ontbijtspek en de panko in een kleine kom. Strooi het mengsel over de gevulde jalapeñohelften.
  • Leg voorzichtig 4 jalapeñopepers in de veelzijdige mand. Zet het rooster in de mand en leg de andere 4 pepers erop. Plaats de mand in de airfryer. Bak de jalapeñopepers ca. 10 minuten onafgedekt tot ze krokant en goudgeel zijn. Verwissel halverwege de baktijd de pepers op het rooster en de pepers in de mand van plaats.
  • Leg de jalapeñopepers op een schaal. Breng ze op smaak met zout en versgemalen peper en serveer ze direct.

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm, Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Het recept voor deze jalapeñopepers komt uit Het airfryer kookboek van William-Sonoma, Inc. Deze jalapeñopepers zijn gevuld met maïs, knapperig ontbijtspek en cheddar. Omdat je de pepers al een dag van tevoren kunt vullen, is dit een eenvoudig recept voor een heerlijk voorafje bij een fijn etentje.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van