Libanese salade
- 4
- Margaret Rayman en Vanessa Ridland en Katie Sharpe en Patsy Westcott
- Bijgerecht
- Gezond-oud-worden, Salades
Ingrediënten
- 400 g flageoletbonen uit blik, uitgelekt
- 120 g radijsjes, in vieren gesneden
- 75 g gedroogde abrikozen, grof gehakt
- 120 g kleine pruimtomaten, in vieren gesneden
- ½ rode ui, gesnipperd, of 40 g gemarineerde rode ui (zie boek)
- 20 g verse munt, fijngesneden
- 20 g versgehakte bladpeterselie
- 20 g verse bieslook, in korte stukjes gesneden
- schil en sap van 1 citroen
- 2 el olijfolie met basilicumsmaak
- zout
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten in een grote kom tot een homogene massa.
- Proef en breng indien nodig op smaak. Schep op een serveerschaal.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Als u wat geroosterde cashewnoten of amandelen aan de salade toevoegt, hebt u een wat stevigere lunch of avondmaaltijd.
Het recept voor deze Libanese salade komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Het is een levendige, kleurrijke en aromatische salade die uitstekend als bijgerecht bij barbecuegerechten past. Een bron van vitamine C, folaat, peulvruchten en polyfenolen!