Het recept voor deze Libanese salade komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Het is een levendige, kleurrijke en aromatische salade die uitstekend als bijgerecht bij barbecuegerechten past. Een bron van vitamine C, folaat, peulvruchten en polyfenolen!

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 400 g flageoletbonen uit blik, uitgelekt
  • 120 g radijsjes, in vieren gesneden
  • 75 g gedroogde abrikozen, grof gehakt
  • 120 g kleine pruimtomaten, in vieren gesneden
  • ½ rode ui, gesnipperd, of 40 g gemarineerde rode ui (zie boek)
  • 20 g verse munt, fijngesneden
  • 20 g versgehakte bladpeterselie
  • 20 g verse bieslook, in korte stukjes gesneden
  • schil en sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie met basilicumsmaak
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten in een grote kom tot een homogene massa.
  • Proef en breng indien nodig op smaak. Schep op een serveerschaal.

Tip

Als u wat geroosterde cashewnoten of amandelen aan de salade toevoegt, hebt u een wat stevigere lunch of avondmaaltijd.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 25.99
  • Leer hoe je met gezonde voeding het risico op dementie kunt verkleinen
  • Tips, adviezen en 100 heerlijke recepten, gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek
  • Een onmisbaar boek voor iedereen die gezond oud wil worden