Libanese salade

Libanese salade

3.5 / 5. 2

Ingrediënten

  • 400 g flageoletbonen uit blik, uitgelekt
  • 120 g radijsjes, in vieren gesneden
  • 75 g gedroogde abrikozen, grof gehakt
  • 120 g kleine pruimtomaten, in vieren gesneden
  • ½ rode ui, gesnipperd, of 40 g gemarineerde rode ui (zie boek)
  • 20 g verse munt, fijngesneden
  • 20 g versgehakte bladpeterselie
  • 20 g verse bieslook, in korte stukjes gesneden
  • schil en sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie met basilicumsmaak
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten in een grote kom tot een homogene massa.
  • Proef en breng indien nodig op smaak. Schep op een serveerschaal.

Tip

Als u wat geroosterde cashewnoten of amandelen aan de salade toevoegt, hebt u een wat stevigere lunch of avondmaaltijd.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze Libanese salade komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Het is een levendige, kleurrijke en aromatische salade die uitstekend als bijgerecht bij barbecuegerechten past. Een bron van vitamine C, folaat, peulvruchten en polyfenolen!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van