Pastinaakstamppot met tempé

Pastinaakstamppot met tempé

Dit recept voor pastinaakstamppot met tempé komt uit het boek Voeding & Immuunsysteem, deel 2 uit de serie Energieke vrouwen van Marjolein Dubbers.

Over het recept in het boek: ‘Houd jij van zoet? Heb je al ontdekt hoe zoet pastinaakpuree smaakt? Samen met boerenkool en paddenstoelen maak je hiermee een gezonde maar vooral ook heerlijke stamppot. Laat vooral de roomboter in dit recept niet weg vanwege het gezonde boterzuur.’

  • Dit recept komt uit dit boek


    Voeding & Immuunsysteem

    Marjolein Dubbers

    • Inzicht in de voedingsmiddelen die helpen om je immuunsysteem gezond en sterk te houden
    • Hoe werkt je immuunsysteem en hoe verbeter je het?
    • Inclusief 12 aantrekkelijke recepten waarmee je meteen aan de slag kunt
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Koolhydraatarm, Notenvrij, Suikervrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • 150 g tempé, in plakjes
  • 500 g pastinaak, in stukken gesneden
  • ca. 250 g boerenkool, gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 200 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 el roomboter
  • 1 el grove mosterd
  • snuf nootmuskaat
  • TEMPÉMARINADE
  • 1 el ahornsiroop
  • 1,5 el tamari
  • 0,5 tl kaneel
  • 0,5-1 tl cayennepeper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

  • Meng de ingrediënten voor de marinade, en marineer daarmee eerst de tempé; zet deze apart.
  • Doe dan de pastinaak en daarbovenop de boerenkool in een ruime pan met een dun laagje water. Kook 20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • Bak de ui en knoflook glazig. Voeg hier paddenstoelen en zwarte peper aan toe. Bak op hoog vuur.
  • Stamp de pastinaak- boerenkool tot een grove stamppot met roomboter, mosterd en nootmuskaat. Voeg zo nodig wat (plantaardige) melk of room toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep het paddenstoelenmengsel door de stamppot en houd hem warm.
  • Bak de tempé 5 minuten om en om. Serveer boven op de stamppot.

Tip

Vervang de tempé als je wilt door spekjes. Bak die dan mee met de paddenstoelen.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek


    Voeding & Immuunsysteem

    Marjolein Dubbers

    • Inzicht in de voedingsmiddelen die helpen om je immuunsysteem gezond en sterk te houden
    • Hoe werkt je immuunsysteem en hoe verbeter je het?
    • Inclusief 12 aantrekkelijke recepten waarmee je meteen aan de slag kunt
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Voeding & Immuunsysteem

Marjolein Dubbers

  • Inzicht in de voedingsmiddelen die helpen om je immuunsysteem gezond en sterk te houden
  • Hoe werkt je immuunsysteem en hoe verbeter je het?
  • Inclusief 12 aantrekkelijke recepten waarmee je meteen aan de slag kunt
15,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay