Chocolade sinaasappel mousse

Chocolade sinaasappel mousse

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 200 g donkere chocolade van goede kwaliteit, fijngehakt
  • 4 scharreleieren
  • geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 320 g frambozen

Bereidingswijze

  • Smelt de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met zacht kokend water en zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Zet apart om af te koelen, maar laat niet opnieuw hard worden.
  • Scheid ondertussen de eieren in 2 schone, droge kommen. Klop de eiwitten tot er stevige pieken ontstaan.
  • Klop de eidooiers met het sinaasappelsap en de helft van de sinaasappelrasp 2 minuten door elkaar. Schep de gesmolten chocolade er met een metalen lepel beetje bij beetje voorzichtig doorheen. Schep ten slotte de eiwitten erdoorheen tot alle ingrediënten gemengd zijn.
  • Verdeel de frambozen over 6 dessertglazen met een inhoud van 200 ml. Giet het chocolademengsel over de frambozen en dek af met vershoudfolie. Laat 3 uur in de koelkast rusten.
  • Verwijder vlak voor het serveren de vershoudfolie en decoreer met de overgebleven sinaasappel.

Tip

Dit recept bevat rauwe eieren en kan het beste door zwangere vrouwen en zeer oude mensen worden vermeden.

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor deze chocolade sinaasappel mousse komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Dit recept is rijk van smaak en pure verwennerij. Met dank aan Gino D’Acampo. Een bron van vitamine B12, C, folaat, polyfenolen!

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van