Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Wortel gember soep

Wortel gember soep

0 / 5. 0

Ingrediënten

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verhit de kokosolie in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Doe de ui en een snufje zout in de pan en leg er een deksel op. Bak de ui circa 20 minuten op laag vuur, of tot hij heel zacht en zoet is.
  • Voeg de knoflook en gember toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg de komijn, koriander en garam masala toe. Bak alles nog 1 minuut en doe de wortels, bouillon en nog een flinke snuf zout erbij. Breng de soep aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep circa 20 minuten sudderen, of tot de wortel heel zacht is.
  • Doe de soep voorzichtig in delen in een hogesnelheidsblender, of gebruik een staafmixer rechtstreeks in de pan, en pureer de soep glad. Breng op smaak met zout en peper.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Tarwevrij?

Het recept voor deze wortel gember soep komt uit het boek (H)eerlijk makkelijk van Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP.

Over dit recept schrijft Gwyneth: “Deze universele combinatie kun je al jaren op de gekste plaatsen tegenkomen, van spa’s en restaurants tot kant-en-klaar in de supermarkt. Ik heb ontelbare varianten van deze soep geproefd, maar ik vind onze versie het lekkerst (en makkelijkst!): aangenaam zoet door de langzaam gebakken ui en lekker fris door de flinke hoeveelheid verse gember. Je hoeft de wortels voor dit recept niet te schillen of te schrappen; boen gewoon even goed het vuil eraf.”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van