Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Indiase wortelsoep

Indiase wortelsoep

4 / 5. 2

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 verse rode peper
  • ca. 2 cm verse gemberwortel
  • 750 g biologische wortels
  • 2 el kokosolie
  • 11/4 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 l groentebouillon
  • 50 g witte quinoa
  • biogarde
  • 1/4 komkommer
  • een handvol verse koriander, fijngesneden

Verder nodig

Bereidingswijze Indiase wortelsoep

  • Pel de ui en de knoflook. Snijd ze fijn. Snijd het rode pepertje open, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes. Schil de gemberwortel en snijd heel fijn. Schil of rasp de wortels en snijd ze fijn.
  • Verwarm de kokosolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, rode peper, gember, komijn, koriander en kaneel zachtjes. Voeg de wortels aan het uienmengsel toe en bak ongeveer 5 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat ongeveer 10 minuten koken. Laat iets afkoelen en pureer met een staafmixer.
  • Breng de soep weer aan de kook en voeg de ongekookte quinoa toe. Kook alles nog eens 15 minuten. Verdeel de soep over de borden. Doe er een eetlepel biogarde op en rasp wat komkommer over de yoghurt. Garneer met verse koriander.

Tip

Koemelkvrij? Vervang de biogarde door geitenyoghurt.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Suikervrij, Tarwevrij?

Dit recept voor Indiase wortelsoep komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar.

Over haar lunchrecepten schrijft ze: “De lunch is hét moment om je dagelijkse hoeveelheid groente op te krikken. Maak een keer per week een grote pan soep, vries hem in en je hebt elke dag een portie. Of maak een peulvruchtensalade, een groene salade of een warm groentegerechtje. In de lunchtrommel van je kinderen voeg je lekker wat rauwkost toe, een gekookt eitje of een stuk hartige taart. Zo komen jullie de middag wel door!”

Inkijkexemplaar van