Het recept voor deze broccoli paleo pizza komt uit Het gezonde darmen kookboek van Christine Bailey. Over dit recept schrijft ze: “Bereid deze leuke, koolhydraatarme, graanvrije paleopizza met of zonder vlees. Kies gewoon een aantal ingrediënten voor de topping die je lekker vindt. Gebruik geitenkaas, als je ertegen kunt, of notenkaas om er een vegetarische pizza van te maken.”

Broccoli bevat oplosbare vezels en dient als voedingsbodem voor heilzame bacteriën. De krachtige fytochemicaliën dringen ontstekingen terug en ondersteunen de ontgifting.

Het gezonde darmen kookboek van voedingsdeskundige Christine Bailey bevat een 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren. In 5 simpele stappen kun je weer een rustige en gezonde buik krijgen en tegelijkertijd een einde maken aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën. Want een gezonde spijsvertering is de basis van een goede gezondheid.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Suikervrij, Tarwevrij, Vegetarisch? >

Ingrediënten

  • kokosolie of olijfolie, voor het invetten
  • 30 g ongeblancheerde amandelen
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 30 g kokosmeel
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookzout
  • 2 el edelgistvlokken
  • 2 grote eieren
  • gemalen zwarte peper
  • Topping
  • 125 ml kant-en-klare tomatensaus of passata
  • verschillende groenten, zoals reepjes rode paprika, olijven, gemarineerde artisjokplakjes, tomatenschijfjes
  • ham of kip, in plakjes gesneden
  • bereid rundvlees, bereide garnalen of andere zeevruchten
  • geitenkaas (als je ertegen kunt)
  • notenkaas (zie recept in het boek of kant-en-klaar)
  • kruiden

Verder nodig

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C/gasstand 5. Vet een bakplaat in, bekleed met bakpapier en bestrijk het bakpapier met een beetje olie. Doe de amandelen in een blender of foodprocessor en maal fijn. Doe in een kom en zet apart.
  • Doe de broccoli in een foodprocessor en pulse tot rijstachtige stukjes. Doe in een kom en zet 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand, of bak afgedekt 2 minuten in een koekenpan zonder vet.
  • Doe alle overgebleven ingrediënten in de foodprocessor, gevolgd door de amandelen, en verwerk tot een glad geheel. Voeg de broccoli toe en verwerk kort om alles te mengen.
  • Verspreid het deeg over de bakplaat en vorm er met je handen een cirkel of rechthoek met een dikte van 1 cm van. Bak de pizzabodem 30-40 minuten.
  • Draai de pizza voorzichtig om en leg hem weer op de bakplaat. Bak 5 minuten. Neem uit de oven en schep de tomatensaus erop. Voeg een topping naar keuze toe en zet 10 minuten terug in de oven, tot de pizza gaar is. Snijd in stukken en serveer.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 20
  • 30 dagen-programma om je gezondheid te verbeteren
  • Meer dan 70 recepten voor een rustige en gezonde buik
  • Een einde aan gezondheidsklachten als (chronische) vermoeidheid, stemmingswisselingen en allergieën