Tajine met dorade

Tajine met dorade

  • 4
  • bereidingstijd: 15 minuten, kooktijd: 70 minuten
  • De kookmutsjes
  • Hoofdgerecht
  • Vis

Dit recept voor deze tajine met dorade komt uit Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek van de zusjes Najat en Nadia Yachou, op social media bekend als de Kookmutsjes. Het boek bevat 80 nieuwe stap-voor-staprecepten uit de lekkerste keukens. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties met de Hollandse pot.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

    De kookmutsjes

    • Heerlijk eten uit diverse keukens met recepten van de Kookmutsjes
    • 80 nieuwe recepten met de duidelijke stap-voor-stapuitleg en -foto's
    • Voor de beginnende en gevorderde kok én bakliefhebber
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij? >

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 1 gele ui
  • 425 g vastkokende aardappels
  • 25 g verse koriander
  • 3 knoflooktenen
  • 3 g (1 tl) komijn
  • 4 g (1⅓ tl) kurkuma
  • 3 g (1 tl) gemberpoeder
  • 3 g (1 tl) paprikapoeder
  • 7 g (1 tl) zout
  • 2 g (1 tl) zwarte peper
  • 75 ml olijfolie
  • 1 dorade (500 g), schoongemaakt
  • 2 rode of groene pepers
  • 225 ml water

Verder nodig

  • tajine

Bereidingswijze

  • Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de gele ui. Schil de aardappels en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de koriander en knoflooktenen fijn. Doe de aardappelplakjes in een diepe kom. Voeg de komijn, kurkuma, het gemberpoeder, paprikapoeder, zout, de zwarte peper, knoflook en verse koriander toe. Meng goed.
  • Verhit de olijfolie in een tajine op middelhoog vuur. Bak de ui 3 minuten. Leg de dorade op de ui en verdeel de aardappelschijven, tomatenblokjes en de pepers rond de dorade. Voeg het water toe. Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en kook nog 1 uur afgedekt.

Tip

Vraag de visboer om de dorade schoon te maken als je niet weet hoe dat moet.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

    De kookmutsjes

    • Heerlijk eten uit diverse keukens met recepten van de Kookmutsjes
    • 80 nieuwe recepten met de duidelijke stap-voor-stapuitleg en -foto's
    • Voor de beginnende en gevorderde kok én bakliefhebber
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

De kookmutsjes

  • Heerlijk eten uit diverse keukens met recepten van de Kookmutsjes
  • 80 nieuwe recepten met de duidelijke stap-voor-stapuitleg en -foto's
  • Voor de beginnende en gevorderde kok én bakliefhebber
20,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay