Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Tajine met dorade

Tajine met dorade

3.5 / 5. 2

  • 4
  • bereidingstijd: 15 minuten, kooktijd: 70 minuten
  • De kookmutsjes
  • Hoofdgerecht
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 1 gele ui
  • 425 g vastkokende aardappels
  • 25 g verse koriander
  • 3 knoflooktenen
  • 3 g (1 tl) komijn
  • 4 g (1⅓ tl) kurkuma
  • 3 g (1 tl) gemberpoeder
  • 3 g (1 tl) paprikapoeder
  • 7 g (1 tl) zout
  • 2 g (1 tl) zwarte peper
  • 75 ml olijfolie
  • 1 dorade (500 g), schoongemaakt
  • 2 rode of groene pepers
  • 225 ml water

Verder nodig

  • tajine

Bereidingswijze

  • Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de gele ui. Schil de aardappels en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de koriander en knoflooktenen fijn. Doe de aardappelplakjes in een diepe kom. Voeg de komijn, kurkuma, het gemberpoeder, paprikapoeder, zout, de zwarte peper, knoflook en verse koriander toe. Meng goed.
  • Verhit de olijfolie in een tajine op middelhoog vuur. Bak de ui 3 minuten. Leg de dorade op de ui en verdeel de aardappelschijven, tomatenblokjes en de pepers rond de dorade. Voeg het water toe. Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en kook nog 1 uur afgedekt.

Tip

Vraag de visboer om de dorade schoon te maken als je niet weet hoe dat moet.

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij, Suikervrij?

Dit recept voor deze tajine met dorade komt uit Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek van de zusjes Najat en Nadia Yachou, op social media bekend als de Kookmutsjes. Het boek bevat 80 nieuwe stap-voor-staprecepten uit de lekkerste keukens. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties met de Hollandse pot.

Inkijkexemplaar van



Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

De kookmutsjes

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • Heerlijk eten uit diverse keukens met recepten van de Kookmutsjes
  • 80 nieuwe recepten met de duidelijke stap-voor-stapuitleg en -foto's
  • Voor de beginnende en gevorderde kok én bakliefhebber
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔