Gezond aan tafel logo
Kookmutjes

Kookmutjes

De zusjes Najat en Nadia Yachou zijn op social media bekend als de Kookmutsjes, de grootste kook- en bakcommunity van Nederland en België. Op hun website steken ze al vijf jaar lang allerlei traditionele gerechten in een verrassend Kookmutsjes-jasje. De zussen combineren verschillende keukens met elkaar. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties van de Hollandse pot. Nederland is nu eenmaal een multicultureel land, en het tweetal vindt niets leuker dan dit ook in de keuken terug te laten komen.

Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & Nadia YachouNaar aanleiding van de vele verzoeken van de immens grote en trouwe fanbase publiceerden oprichters en zusjes Najat en Nadia het Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek. In dit boek vind je maar liefst 80 nieuwe recepten met de duidelijke stap-voor-stapuitleg en -foto’s waar de Kookmutsjes om bekend staan. Voor de beginnende en gevorderde kok én bakliefhebber. Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek is het bestverkochte Nederlandse kookboek van 2020 geworden!

Kopers over het boek:

  • “Heel mooi boek met een harde cover en prachtige foto’s. Alle recepten worden klaar en duidelijk uitgelegd aan de hand van foto’s. Ik ben helemaal fan!!”
  • “Wat een prachtig dik boek! Rijk aan recepten voor jong en oud, multi cultureel en gewoon lekker makkelijk! Elke stap is goed uitgelegd. Door kookmutsjes kan ik eindelijk koken op niveau!”
  • “Kan niet wachten om alle recepten uit te proberen. Alles word echt stap voor stap uitgelegd. Ben nog nooit zo blij geweest met een kookboek! Puntenscore: 10/10”
  • “Mooi boek, met veel foto’s, uitvoering heel mooi. Heel gemakkelijk te volgen.”
  • “Eerder dit jaar begon ik zo nu en dan de recepten van hun website uit te proberen. Er was geen 1 recept dat tegenviel. Meerdere recepten maak ik nu herhaaldelijk. Nu kook ik bijna dagelijks met de recepten van hen. Ze hebben echt voor een verrijking in ons avondeten gezorgd!”

Recepten

Op onze website mogen we uit het kookboek een paar gratis recepten van de Kookmutsjes delen. De populairste is die voor sucuk pide. Pide is een licht en luchtig Turks platbrood. Het is hartstikke leuk en lekker om dit brood zelf te maken. Voor dit recept beleg je de pide met sucuk, een harde, droge worst gemaakt van rund- of lamsvlees.

Sucuk pide - Gezond aan tafel - recept

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!