Kookmutjes

Kookmutjes

De zusjes Najat en Nadia Yachou zijn op social media bekend als de Kookmutsjes, de grootste kook- en bakcommunity van Nederland en België. Op hun website steken ze al vijf jaar lang allerlei traditionele gerechten in een verrassend Kookmutsjes-jasje. De zussen combineren verschillende keukens met elkaar. Van Marokkaans tot Italiaans en van Turks tot Surinaams en Aziatisch. En natuurlijk mooie combinaties van de Hollandse pot. Nederland is nu eenmaal een multicultureel land, en het tweetal vindt niets leuker dan dit ook in de keuken terug te laten komen.

Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek

Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek - Najat & Nadia YachouNaar aanleiding van de vele verzoeken van de immens grote en trouwe fanbase publiceerden oprichters en zusjes Najat en Nadia met Het grote Kookmutsjes kook- en bakboek. In dit boek vind je maar liefst 80 nieuwe recepten met de duidelijke stap-voor-stapuitleg en -foto’s waar de Kookmutsjes om bekend staan. Voor de beginnende en gevorderde kok én bakliefhebber.

Recepten

Op onze website mogen we een paar gratis recepten uit het kookboek van de Kookmutsjes delen. De populairste is die voor sucuk pide. Pide is een licht en luchtig Turks platbrood. Het is hartstikke leuk en lekker om dit brood zelf te maken. Voor dit recept beleg je de pide met sucuk; een harde, droge worst gemaakt van rund- of lamsvlees.

Sucuk pide - Gezond aan tafel - recept

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!