Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Noodles met groente uit de wok

Noodles met groente uit de wok

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 100g shiitake
  • 200g kikkererwten (uitlekgewicht)
  • 5g verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1-2 tl maïzena
  • 1 bosui
  • Olijfolie om in te bakken
  • 150g volkoren noodles

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika's in reepjes, snijd de shiitake grof, maak de sugarsnaps schoon. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  • Vul een kom met gekookt water en laat de groente daar een paar minuten in liggen.
  • Schil de gember en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snijd de knoflook en meng dit met de ketjap, gember, gembersiroop en maïzena in een schaaltje. Snijd de bosui in ringen.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in de pan. Voeg de groenten (behalve de bosui) toe en bak onder voortdurend omscheppen op hoog vuur in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Leg de noodles in een kom gekookt water en laat ze 4 minuten zacht worden, giet vervolgens af.
  • Voeg de kikkererwten toe aan de groente en verwarm ze even mee. Schep het ketjapmengsel door de groente en voeg de noodles toe, schep alles door elkaar en voeg tot slot de gesneden bosui toe.

Wil je meer recepten uit de categorie Koemelkvrij, Lactosevrij, Notenvrij, Suikervrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Het recept voor deze noodles met groente uit de wok komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel).

Voedingswaarden per persoon: 453 kcal – 9g vet – 70g koolhydraten – 16g eiwit

Inkijkexemplaar van



50x avondeten zonder vlees

Jennifer en Sven

Dit artikel is gebaseerd op dit boek

  • 50 makkelijke, lekkere en gezonde hoofdgerechten zonder vlees of vis, die binnen 30 minuten op tafel staan
  • Met voor de hand liggende ingrediënten, die gewoon verkrijgbaar zijn bij de lokale supermarkt
  • Voor mensen met een druk leven, een gezin, duo of solo
Lees meer over dit boek ➔ Bestel dit boek ➔