Italiaanse rode boekweit
- 2
- 45 minuten
- José van Riele
- Hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 rode paprika
- 1 winterpeen
- 1 rode chilipeper
- 1 el olijfolie
- 2 tl paprikapoeder
- 150 g boekweitkorrels
- 100 g tomatenblokjes uit blik
- 500 ml groentebouillon
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 50 g zongedroogde tomaten
- 8 zwarte olijven zonder pit
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de paprika in repen, de wortel in kleine blokjes en de chilipeper in ringetjes.
- Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op halfhoog vuur. Voeg de chilipeper, knoflook, ui en paprikapoeder toe en bak kort totdat de ui en knoflook glazig zijn. Voeg de paprika en wortel toe en bak, regelmatig roerend, tot de groenten zacht zijn.
- Schep de boekweit door de groenten en bak deze mee totdat hij begint te kleuren. Roer de tomatenblokjes erdoor en bak alles nog een paar minuten. Giet de bouillon erbij en voeg de Italiaanse kruiden toe. Zet het vuur hoog en breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en kook de boekweit ongeveer 30 minuten, of tot alle bouillon is opgenomen.
- Snijd de zongedroogde tomaten in repen en de olijven doormidden.
- Haal de pan van het vuur en voeg de zongedroogde tomaat en olijven toe. Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de boekweit los met een vork.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze Italiaanse rode boekweit komt uit het boek Fit vega(n) food van (o.a.) voedingsdeskundige en orthomoleculair therapeut Nanneke Schreurs en foodfotograaf José van Riele.