Geitenkaasbuideltjes met tomatenchutney

Geitenkaasbuideltjes met tomatenchutney

Dit recept voor geitenkaasbuideltjes met tomatenchutney komt uit het boek Koken uit de natuur. In Koken uit de natuur geeft Diane Dittmer advies over wildplukken en gratis en gezond eten uit de natuur. Wat kun je veilig plukken en hoe verwerk je het daarna in je eten? Dit kookboek bevat naast beknopte informatie over wildplukken 66 eenvoudige recepten voor verrassende gerechten en drankjes met kruiden, paddenstoelen en vruchten uit de natuur. De recepten zijn geordend naar wat je per seizoen in bos en veld of zelfs in de berm kunt vinden.

Over dit recept zegt Diane: “Het goede nieuws: de geitenkaasbuideltjes met tomatenchutney zijn een lust voor zowel het oog als de tong. Het beste nieuws: ze zijn uitstekend van tevoren klaar te maken; mijn geheime tip voor daslookfanaten die er tijdens het gezellige avondje met vrienden zelf ook graag bij willen zitten.”

Ingrediënten

  • Voor de chutney
  • 100 g rode uien
  • 300 g kleine kerstomaatjes
  • 30 g gedroogde abrikozen
  • 1 stukje gember (ca. 30 g)
  • 1 chilipeper
  • 75 g bruine suiker
  • 100 ml azijn (bijv. witte wijn- of appelazijn)
  • ½ tl zout
  • Voor de geitenkaas
  • 70 g pecannoten
  • 1-2 chilipepers
  • 40 g daslook
  • 1 biologische limoen
  • 300 g zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  • Voor de chutney: De uien pellen en snipperen. De tomaten wassen en doormidden snijden. De abrikozen in kleine blokjes snijden. De gember pellen en zeer fijn hakken. De chilipeper in de lengte doormidden snijden, schoonmaken, wassen en in zijn geheel fijnhakken. De uien, tomaten, abrikozen, gember, chilipeper, suiker, azijn en een snufje zout in een pannetje al roerend aan de kook brengen en 15-20 minuten laten pruttelen. Neem de chutney van het vuur en laat hem afkoelen.
  • Voor de geitenkaas: Rooster de pecannoten goudbruin in een koekenpan. Houd 8 noten apart en hak de rest grof. De chilipeper(s) overlangs doormidden snijden, schoonmaken, wassen en fijnhakken. De daslook wassen en droogdeppen. Houd 8 blaadjes apart en hak de rest fijn. De limoen wassen met heet water, droogwrijven en zo dun mogelijk raspen. Roer de geitenkaas los met de gehakte daslook, chilipeper(s), limoenrasp en de gehakte pecannoten. Verdeel het kaasmengsel in 8 porties en breng ze in model. Wikkel ze elk in 1 daslookblad en garneer ze met 1 pecannoot.
  • Serveer de geitenkaasbuideltjes met de tomatenchutney. Heerlijk met vers boerenbrood.

Tip

Chutney die overblijft kan zeker een week in een jampotje in de koelkast bewaard worden. Deze tomatenchutney smaakt ook verrukkelijk bij andere kruidige kaasjes, gebraden kip en vis.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 16.99

Dit recept komt uit dit boek

Koken uit de natuur

Diane Dittmer

  • Lekker en gezond eten uit de natuur
  • Advies over wildplukken en gratis en gezond eten uit de natuur
  • 66 eenvoudige recepten voor verrassende gerechten en drankjes met kruiden, paddenstoelen en vruchten uit de natuur