Doperwtenstamppot met coquilles en bloedworst (Jamie Oliver)

Doperwtenstamppot met coquilles en bloedworst (Jamie Oliver)

Het recept voor deze doperwtenstamppot met coquilles en bloedworst komt uit het boek 5 ingrediënten van Jamie Oliver.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    5 ingrediënten

    Jamie Oliver

    • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
    • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
    • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij, Sojavrij? >

Ingrediënten Doperwtenstamppot met coquilles en bloedworst (Jamie Oliver)

  • 400 g aardappels
  • 200 g diepvriesdoperwten
  • ½ bos g verse munt (15 g)
  • 6-8 rauwe grote sint-jakobsschelpen, met kuit, schoongemaakt
  • 50 g stevige bloedworst

Verder nodig

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Bereidingswijze Doperwtenstamppot met coquilles en bloedworst (Jamie Oliver)

  • Was de aardappels, snijd ze in stukjes van 3 cm en kook ze 12 minuten in een pan gezouten kokend water, of tot ze gaar zijn. Kook de doperwten de laatste 3 minuten mee. Pluk intussen het grootste deel van de muntblaadjes, hak ze fijn en zet ze even opzij. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op matig hoog vuur. Giet zodra hij goed heet is 1 eetlepel olijfolie in de pan, strooi de rest van de muntblaadjes erbij, bak ze in circa 1 minuut krokant en schep ze op een bord. Strooi een snufje zeezout en zwarte peper over de coquilles en bak ze 2 minuten aan elke kant in de muntolie, of tot ze goudbruin zijn. Verkruimel de bloedworst (gooi het vel weg) erover zodat die ook een beetje krokant wordt.
  • Laat de aardappels en doperwten uitlekken, doe ze terug in de pan, stamp ze met de gehakte munt en 1 eetlepel extra vergine olijfolie door elkaar en breng het stamppotje op smaak met zeezout en zwarte peper. Verdeel het samen met de coquilles en bloedworst over de borden, sprenkel er een klein beetje extra vergine olijfolie over en bestrooi met de krokante muntblaadjes.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 29.99

    5 ingrediënten

    Jamie Oliver

    • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
    • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
    • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 29.99

Dit recept komt uit dit boek

5 ingrediënten

Jamie Oliver

  • Snel & simpel koken: met slechts 5 ingrediënten elke dag heerlijk en gezond eten
  • Jamies makkelijkste kookboek tot nu toe en ideaal voor mensen met weinig tijd
  • 130 recepten met o.a. vlees, vis, eieren, vegetarische recepten, salades, pasta’s, rijst, noedels en zoetigheden