Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Courgettespaghetti met zeepesto

Courgettespaghetti met zeepesto

0 / 5. 0

Ingrediënten courgettespaghetti

  • 2 kleine courgettes (zo jong mogelijk)
  • 2 el olijfolie
  • 70 g postelein of raapsteeltjes, gewassen en drooggedept
  • sap van ½ citroen
  • 4 el Pesto from the Sea (pesto met kombu)
  • versgemalen zwarte peper
  • Pesto from the Sea (pesto met kombu)
  • 40 g verse kombu (of kombu en wakame)
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 klein teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 25 g basilicum (ook de steeltjes)
  • 25 g rucola
  • 25 g extra vergine olijfolie
  • ½ el citroensap

Verder nodig

Bereidingswijze courgettespaghetti

  • Was de courgettes en rasp of schaaf met een mandoline of juliennesnijder in fijne spaghettislierten.
  • Meng in een kom de courgetteslierten met olijfolie, postelein en citroensap. Voeg pesto toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  • PESTO MET KOMBU | Was de kombu goed schoon met water en zorg dat het eventuele pekelzout is afgewassen. Dep hierna droog en knip in stukken. Maal in de keukenmachine de pijnboompitten met kombu, knoflook, basilicum, rucola, olijfolie en citroensap tot een gladde pesto. Doe de pesto in een glazen potje, bedek met een laagje olijfolie en bewaar in de koelkast.

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch?

Dit recept voor courgettespaghetti met zeepesto komt uit het boek Groente uit zee. Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. De salade hieronder is perfect voor zwoele zomeravonden: licht verteerbaar en fris van smaak. Hij is ook meesterlijk als lunch voor on the road of bij de picknick of BBQ. Maak je hem in de zomer? Kies dan voor zomerpostelein, rijk aan vitamine E en de grootste leverancier van omega 3-vetzuren van alle bladgroenten. Kies je voor raapsteeltjes, dan ben je gegarandeerd van een flinke dosis vitamine C!

Inkijkexemplaar van