Courgettespaghetti met zeepesto

Courgettespaghetti met zeepesto

Dit recept voor courgettespaghetti met zeepesto komt uit het boek Groente uit zee. Groente uit zee is een kookboek van Lisette Kreischer, Stichting Noordzeeboerderij en Marcel Schuttelaar. De salade hieronder is perfect voor zwoele zomeravonden: licht verteerbaar en fris van smaak. Hij is ook meesterlijk als lunch voor on the road of bij de picknick of BBQ. Maak je hem in de zomer? Kies dan voor zomerpostelein, rijk aan vitamine E en de grootste leverancier van omega 3-vetzuren van alle bladgroenten. Kies je voor raapsteeltjes, dan ben je gegarandeerd van een flinke dosis vitamine C!

  • Dit recept komt uit dit boek


    Groente uit zee

    Lisette Kreischer

    • Zeewier eten: lekker, diervriendelijk en gezond
    • Het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken
    • Met 50 heerlijke en verrassende recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten courgettespaghetti

  • 2 kleine courgettes (zo jong mogelijk)
  • 2 el olijfolie
  • 70 g postelein of raapsteeltjes, gewassen en drooggedept
  • sap van ½ citroen
  • 4 el Pesto from the Sea (pesto met kombu)
  • versgemalen zwarte peper
  • Pesto from the Sea (pesto met kombu)
  • 40 g verse kombu (of kombu en wakame)
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 klein teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 25 g basilicum (ook de steeltjes)
  • 25 g rucola
  • 25 g extra vergine olijfolie
  • ½ el citroensap

Verder nodig

Bereidingswijze courgettespaghetti

  • Was de courgettes en rasp of schaaf met een mandoline of juliennesnijder in fijne spaghettislierten.
  • Meng in een kom de courgetteslierten met olijfolie, postelein en citroensap. Voeg pesto toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met wat zwarte peper.
  • PESTO MET KOMBU | Was de kombu goed schoon met water en zorg dat het eventuele pekelzout is afgewassen. Dep hierna droog en knip in stukken. Maal in de keukenmachine de pijnboompitten met kombu, knoflook, basilicum, rucola, olijfolie en citroensap tot een gladde pesto. Doe de pesto in een glazen potje, bedek met een laagje olijfolie en bewaar in de koelkast.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek


    Groente uit zee

    Lisette Kreischer

    • Zeewier eten: lekker, diervriendelijk en gezond
    • Het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken
    • Met 50 heerlijke en verrassende recepten
    Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld


    • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
    • Veilig winkelen, bestellen en betalen
    • Laagste prijs op de nieuwste boeken
    • Regelmatig gratis e-books

    Thuiswinkel waarborg

    Onze veilige betaalmethoden:

    • Ideal
    • Mastercard
    • VISA
    • Bancontact
    • AfterPay

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

Dit recept komt uit dit boek



Groente uit zee

Lisette Kreischer

  • Zeewier eten: lekker, diervriendelijk en gezond
  • Het eerste boek over zeewier en de dagelijkse keuken
  • Met 50 heerlijke en verrassende recepten
25,99
Direct bestellen ➔
Je bestelt en rekent af bij: Boekenwereld
  • Boekenwereld.com: onze eigen boekwinkel
  • Veilig winkelen, bestellen en betalen
  • Laagste prijs op de nieuwste boeken
  • Regelmatig gratis e-books

Thuiswinkel waarborg

Onze veilige betaalmethoden:

  • Ideal
  • Mastercard
  • VISA
  • Bancontact
  • AfterPay