Gezond aan tafel logo
In beweging naar een gezondere leefstijl
Gianduja – de originele nutella (Jamie Oliver)

Gianduja – de originele nutella (Jamie Oliver)

0 / 5. 0

Ingrediënten

Bereidingswijze gianduja - de originele nutella (Jamie Oliver)

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en rooster de hazelnoten 6 minuten op een bakplaat, of tot ze licht goudbruin zijn. Kieper ze in een keukenmachine en hak ze tot de gewenste consistentie – ik houd van crunchy, maar je kunt ze ook volledig fijnmalen. Laat intussen de chocolade al roerend smelten in een hittebestendige kom boven een pan zachtjes kokend water. Voeg een snufje zeezout toe, zeef de poedersuiker erboven, giet er 200 ml olie bij en roer de gehakte hazelnoten erdoor. Easy!
  • Je kunt de gianduja meteen eten, maar in gesteriliseerde potten op een koele donkere plaats blijft hij zes weken houdbaar. Ik hoef je denk ik niet te zeggen dat hij ook erg lekker is op geroosterd brood en pannenkoeken, in of op croissants, tussen laagjes cake, in mijn Zeppole (zie boek) en zelfs door verse pasta.

Wil je meer recepten uit de categorie Sojavrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze gianduja (de originele nutella) komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver.

Hij schrijft erover: “Veel prachtige recepten zijn ontstaan als gevolg van strenge Europese importbeperkingen – in het geval van gianduja ging het om een tekort aan chocolade. Om optimaal gebruik te maken van wat voorhanden was, besloot chocolatier Michele Prochet zijn cacaomassa met gemalen hazelnoten aan te vullen – geniaal! Het kan eigenlijk niet gemakkelijker en de potjes zijn ook nog eens leuk om cadeau te doen. Wedden dat de gelukkige ontvanger er niet over uitgepraat raakt?”

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van