Knapperige drie kleuren salade

Knapperige drie kleuren salade

0 / 5. 0

Ingrediënten

  • 2 wortelen, in dunne staafjes gesneden
  • 200 g gemengde spinazie- en rucolablaadjes, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, diagonaal in stukjes gesneden
  • ½ rodekool, fijngesneden
  • 1 groene paprika, zonder zaadlijsten en in dunne plakjes gesneden
  • handjevol pompoenpitten
  • Voor de dressing
  • 5 el olijfolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 el honing
  • ½ rode chilipeper, zonder zaadlijsten als u dat wilt, fijngehakt of ½ tl chilivlokken (naar keuze)

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten in een kleine kom en roer goed door elkaar. Zet apart.
  • Doe alle ingrediënten voor de salade, behalve de pompoenpitten, in een grote saladekom. Giet de dressing erover en schep door elkaar.
  • Strooi de pompoenpitten vlak voor het serveren over de salade.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Tarwevrij, Vegetarisch?

Het recept voor deze knapperige drie kleuren salade komt uit het Kookboek bij dementie van dr. Margaret Rayman, Vanessa Ridland, Katie Sharpe & Patsy Westcott. Dit alternatief voor de traditionele sla met mayonaise zit vol met knapperige, in reepjes gescheurde groenten. De salade kan een dag van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard. Een bron van vitamine C, folaat, eov en polyfenolen!

Kookboek bij dementie geeft praktische tips over hoe je door middel van gezonde voeding het risico op dementie kunt verkleinen. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Naar verwachting zal dit aantal de komende jaren sterk toenemen. Kookboek bij dementie bevat veel informatie over het ontstaan van dementie en de invloed van voedingsstoffen hierop. Talloze tips, adviezen en 100 heerlijke recepten, gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, helpen je om je brein te beschermen tegen dementie. Een onmisbaar boek voor iedereen die gezond oud wil worden.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van