Ingelegde komkommer

Ingelegde komkommer

0 / 5. 0

  • voor ca. 700 g
  • Voorbereiding: 15 minuten | Staan: 3-5 dagen
  • Adam Elabd
  • Bijgerecht

Ingrediënten ingelegde komkommer

Verder nodig

  • 1 weckpot van 1 liter

Bereidingswijze ingelegde komkommer

  • Snijd de komkommers in de lengte doormidden (ze mogen niet langer zijn dan de pot diep is).
  • Doe de peperkorrels, knoflook en laurier in een steriele glazen pot. Zet de komkommers strak tegen elkaar in de pot en laat aan de bovenkant een ruimte van 2,5 cm vrij. Bestrooi ze met zout.
  • Voeg zo veel water toe dat de komkommers helemaal onderstaan.
  • Draai het deksel erop. Laat de pot 1 week op kamertemperatuur buiten de zon staan; de groente moet zacht zijn en doordrenkt met pekel. Enige verandering van kleur is normaal. De komkommers zijn in de koelkast tot 3 maanden houdbaar.

Tip

Ook cornichons en ‘Kirby’-komkommers kun je inmaken. Was ze goed, wrijf ze met een doek droog en verwijder de fijne donshaartjes.

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch?

Deze klassieke ingelegde komkommer smaakt heerlijk pittig. Het zout bevordert de conservering en houdt de groente knapperig.

Kleine Libanese komkommers zijn perfect om in te leggen vanwege hun dunne schil en weinige pitjes. Als je ze niet kunt vinden, zijn ook andere soorten geschikt. Experimenteer met allerlei kruiden en condimenten en creëer daarmee je eigen versies. Dille, koriander of mosterdzaad zijn bijvoorbeeld heel smakelijk.

Dit recept voor ingelegde komkommer komt uit het boek Fermenteren van Adam Elabd.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Inkijkexemplaar van