• voor ca. 700 g
  • Voorbereiding: 15 minuten | Staan: 3-5 dagen
  • Adam Elabd
  • Bijgerecht

Deze klassieke ingelegde komkommer smaakt heerlijk pittig. Het zout bevordert de conservering en houdt de groente knapperig.

Kleine Libanese komkommers zijn perfect om in te leggen vanwege hun dunne schil en weinige pitjes. Als je ze niet kunt vinden, zijn ook andere soorten geschikt. Experimenteer met allerlei kruiden en condimenten en creëer daarmee je eigen versies. Dille, koriander of mosterdzaad zijn bijvoorbeeld heel smakelijk.

Dit recept voor ingelegde komkommer komt uit het boek Fermenteren van Adam Elabd.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 22.5

    Fermenteren

    Adam Elabd

    • Het meest complete handboek voor fermenteren
    • Van de theorie en fermentatietechnieken tot recepten om zelf mee aan de slag te gaan
    • Stap-voor-stapinstructies met foto’s voor meer dan 80 recepten voor je eigen yoghurt, azijn, chutney, zuurdesembrood en ingelegde groente en fruit

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij, Koemelkvrij, Lactosevrij, Tarwevrij, Veganistisch, Vegetarisch? >

Ingrediënten ingelegde komkommer

Verder nodig

  • 1 weckpot van 1 liter

Bereidingswijze ingelegde komkommer

  • Snijd de komkommers in de lengte doormidden (ze mogen niet langer zijn dan de pot diep is).
  • Doe de peperkorrels, knoflook en laurier in een steriele glazen pot. Zet de komkommers strak tegen elkaar in de pot en laat aan de bovenkant een ruimte van 2,5 cm vrij. Bestrooi ze met zout.
  • Voeg zo veel water toe dat de komkommers helemaal onderstaan.
  • Draai het deksel erop. Laat de pot 1 week op kamertemperatuur buiten de zon staan; de groente moet zacht zijn en doordrenkt met pekel. Enige verandering van kleur is normaal. De komkommers zijn in de koelkast tot 3 maanden houdbaar.

Tip

Ook cornichons en ‘Kirby’-komkommers kun je inmaken. Was ze goed, wrijf ze met een doek droog en verwijder de fijne donshaartjes.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Bekijk meer pagina’s uit dit boek in het gratis inkijkexemplaar.

  • Dit recept komt uit dit boek

    € 22.5

    Fermenteren

    Adam Elabd

    • Het meest complete handboek voor fermenteren
    • Van de theorie en fermentatietechnieken tot recepten om zelf mee aan de slag te gaan
    • Stap-voor-stapinstructies met foto’s voor meer dan 80 recepten voor je eigen yoghurt, azijn, chutney, zuurdesembrood en ingelegde groente en fruit

    Of koop nu via
    Boekenwereld.com

Ook gezonder eten?

Op zoek naar de lekkerste recepten en betrouwbare informatie? Mis onze gratis nieuwsbrief dan niet en meld je nu aan!

Inkijkexemplaar van

€ 22.5

Dit recept komt uit dit boek

Fermenteren

Adam Elabd

  • Het meest complete handboek voor fermenteren
  • Van de theorie en fermentatietechnieken tot recepten om zelf mee aan de slag te gaan
  • Stap-voor-stapinstructies met foto’s voor meer dan 80 recepten voor je eigen yoghurt, azijn, chutney, zuurdesembrood en ingelegde groente en fruit