Sushi-salade met tofu en gemengde paddenstoelen
Ingredienten voor 2 personen
- 200 g tofu
- 1 kleine broccoli
- ½ komkommer
- 100 g sugar snaps
- 200 g gemengde paddenstoelen
- 3 norivellen
- VOOR DE DRESSING
- 1 el sesamolie
- 1 el Kikkoman sojasaus less salt
- ½ el wittewijnazijn
- 1 teentje knoflook, gepeld, geperst
- Stukje gemberwortel (à 1 cm), geraspt
- OM TE GARNEREN
- Sesamzaadjes geroosterd
- Handjevol verse korianderblaadjes
- VOOR ERBIJ
- 80 g zilvervliesrijst
- 1 el wittewijnazijn
- ½ el sesamolie
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak nu eerst de dressing. Meng de sesamolie met de sojasaus, wittewijnazijn, knoflook en gember en meng tot een egale dressing.
- Druk het vocht uit de tofu en snijd hem in blokjes. Laat de tofu 20-30 minuten marineren in de dressing.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Meng dan met de wittewijnazijn en sesamolie en laat even staan.
- Snijd intussen de broccoli in roosjes en de komkommer in blokjes. Maak de sugar snaps en paddenstoelen schoon en knip de norivellen in kleine vierkantjes.
- Breng een pan water aan de kook en blancheer de broccoli 2-3 minuten. Houd ze daarna direct onder koud stromend water om af te koelen.
- Rooster de paddenstoelen 10 minuten in de oven, zodat ze sappig en knapperig zijn. Meng dan alle ingrediënten voor de salade met de gemarineerde tofu en de rest van de dressing.
- Schep de sushi-salade op borden, bestrooi met de sesamzaadjes en korianderblaadjes en serveer met de zilvervliesrijst.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze sushi-salade met tofu en gemengde paddenstoelen komt uit Het complete NewFysic Kookboek.