Salade van rauw eekhoorntjesbrood
Ingredienten voor 4 personen
- 4 stuks groot, stevig en vers eekhoorntjesbrood
- 100 ml extra vergine olijfolie, plus extra voor erover
- Het sap van ½ citroen
- 200 g rucolablaadjes
- 6 takjes verse tijm
Zo maak je het
- Houd het eekhoorntjesbrood heel, veeg de hoeden schoon met een vochtige doek, schil de stelen en snijd de onderkantjes eraf. Snijd ze overlangs in dunne plakken.
- Meng de olijfolie en het citroensap met wat zeezout en zwarte peper.
- Was en droog de rucolablaadjes. Hussel ze met de dressing en verdeel ze over 4 borden. Leg het eekhoorntjesbrood erop. Bestrooi met zout en peper en de tijmblaadjes. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie en serveer.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij | Veganistisch | Vegetarisch?
Het recept voor deze risotto met amarone di Valpolicella komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).
Uit het boek over dit recept: “Dit simpele recept maken we alleen met heel vers eekhoorntjesbrood. De paddenstoelen moeten smetteloos zijn, met brede witte stelen en bruine, ongebroken hoeden. Als de onderkant van de hoeden geelbruin is, dan zijn de paddenstoelen overrijp. Was eekhoorntjesbrood nooit.”