Kwarkbrood frambozen

Kwarkbrood frambozen van I love health - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor voor een cakeblik van 25 cm personen

  • Kokosolie (of bakpapier)
  • 150 g havermout
  • 3 eieren
  • 350 g kwark
  • 150 g amandelmeel
  • 2 tl kaneel
  • 3-4 el honing
  • 3 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • 150 g frambozen (diepvries)
  • 50 g amandelen
  • 2 el amandelschaafsel (optioneel)

Verder nodig

  • cakeblik van 25 cm

Zo maak je het kwarkbrood frambozen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een cake- of bakblik met bakpapier, of vet in met kokosolie. Gebruik een klein bakblik of vergroot de hoeveelheden.
  2. Vermaal eerst de havermout tot meel in de keukenmachine. Houd even apart.
  3. Klop de eieren op en meng deze in de keukenmachine goed met de kwark. Voeg nu het havermout- en amandelmeel, kaneel, honing, bakpoeder en zout toe aan de kwark en mix tot een glad beslag.
  4. Roer met een lepel de frambozen en de amandelen door het beslag. Schep het beslag in het bakblik en druk een beetje aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Garneer met het amandelschaafsel. Bak het kwarkbrood in circa 30 minuten af in de oven.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Tip

Probeer eens met stukjes appel, walnoten, rozijnen en extra kaneel voor een appeltaart effect!

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Kwarkbrood frambozen van I love health: heerlijk! Dit tussendoortje is toch veel lekkerder en gezonder dan een kant-en-klare koek uit de supermarkt? We love it! Het recept komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: