Snelle recepten
Avocado toast
Het recept voor deze avocado toast komt uit het boek (H)eerlijk van de gevierde actrice en Oscar-winnares Gwyneth Paltrow, model, actrice en oprichter van online community GOOP. Ze schrijft erover: “Echt, dit is het ‘recept’ dat Julia en ik allebei het vaakst maken en eten! En het is niet eens een recept. Soms doen we er voor een beetje pit...
Naar receptSpeltpasta met boerenkoolpesto
Het recept voor deze speltpasta met boerenkoolpesto komt uit het boek Natuurlijk! Zonder suiker kookboek van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptSalade met tomaten & burrata (Kim Feenstra, Bénine Bijleveld)
Het recept voor deze salade met tomaten en burrata (in het boek: salade messy burrata) komt uit het boek Food Talk van actrice, fotomodel en fotografe Kim Feenstra en Bénine Bijleveld, receptontwikkelaar, foodfotografe en oprichtster van het platform benineskitchen.com. Over dit recept schrijft Kim: “Kom je lekker bij me eten? Gezellig! Dan haal ik goede wijn en zetten we muziek...
Naar receptSpinaziesmoothie met banaan
Het recept voor deze spinaziesmoothie met banaan komt uit het boek Natuurlijk! Elke dag écht eten van orthomoleculair voedingsdeskundige Anne Marie Reuzenaar. Ze schrijft erover in haar boek: “Je kunt met deze prachtige groene smoothie de dag beginnen of hem op een ander tijdstip nemen. Het zal je een lekkere boost geven.”
Naar receptKoude fruitsoep met zomerfruit van Marjolein Dubbers
Het recept voor deze koude fruitsoep met rood en paars zomerfruit van Marjolein Dubbers (Energieke Vrouwen Academie) komt uit het boek Het energieke vrouwen voedingskompas. Over dit recept, uit het hoofdstuk Cortisol, schrijft Marjolein: “Rood en paars fruit zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien, bramen en granaatappelpitten zitten vol met antioxidanten en andere kankerwerende stoffen. Ook zijn het krachtige aromataseremmers die...
Naar receptSpaghetti met tonijn, kappertjes en olijven
Dit recept voor deze spaghetti met tonijn, kappertjes en olijven komt uit het boek Vis uit blik van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen. Over tonijn schrijft Bart van Olphen onder andere het volgende in zijn boek: “Wie zin heeft in tonijn pakt een blikje skipjack, de gestreepte tonijn. Deze tonijn wordt op steeds minder...
Naar receptZalm & komkommer met misodressing
Het recept voor deze zalm & komkommer met misodressing komt uit het boek Simpel van Diana Henry. In Simpel verandert Diana Henry alledaagse maaltijden in iets bijzonders. Dit kookboek bevat simpele recepten voor simpele gerechten, waarvan de smaak groots is. Met ingrediënten die altijd in je keuken of koelkast staan, of die je nog gauw even in huis haalt. Met...
Naar receptRoerbak spinazie met gorgonzola
Het recept voor deze roerbak spinazie met gorgonzola komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Het recept, met jonge spinazie, komt uit het hoofdstuk Lente. Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen ➔
Naar receptSpaghetti met tuinbonen
Het recept voor deze spaghetti met tuinbonen komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Mijn moeder had een gouden regel: als je zei dat je iets niet wilde eten, moest je in elk geval een hapje proberen. Zo heb ik bijvoorbeeld champignons en haring leren...
Naar receptRijst met shiitake en zwarte bonen tofu
Het recept voor deze rijst met shiitake en zwarte bonen tofu komt uit het boek Fit in 15 van bodycoach Joe Wicks. Over dit recept schrijft hij: “Ik bied mijn excuus aan voor het gebrek aan vegetarische recepten, maar ik ben een vleesfanaat. Dit is echter een gerecht dat vegetariërs, vlees- en viseters allemaal lekker zullen vinden. Met de juiste ingrediënten...
Naar receptKabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven
Het recept voor deze kabeljauw met tomaten, mozzarella en olijven komt uit het boek Fit in 15 van Joe Wicks. In Fit in 15 laat hij je zien hoe je met een kwartiertje koken en een kwartiertje sporten per dag vet verliest en spiermassa kweekt, zonder dat je minder hoeft te gaan eten. Het dieetboek van de succesvolle bodycoach bevat...
Naar recept