Salades

Bijgerecht
Tropische fruitsalade - Gezond aan tafel - recept
Tropische fruitsalade

Het recept voor deze tropische fruitsalade komt uit het boek Van kleine spruit tot toffe peer van Gees van Asperen (o.a. receptontwikkelaar, foodstylist, workshop- en foodconceptontwikkelaar).

Naar recept
Hoofdgerecht
Tabouleh met watermeloen - Gezond aan tafel - recept
Tabouleh met watermeloen

Het recept voor deze tabouleh met watermeloen komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.   Wil je wekelijks gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil wekelijks gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Bijgerecht
Salade van rauw eekhoorntjesbrood - Gezond aan tafel - recept
Salade van rauw eekhoorntjesbrood

Het recept voor deze risotto met amarone di Valpolicella komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Uit het boek over dit recept: “Dit simpele recept maken we alleen met heel vers eekhoorntjesbrood. De paddenstoelen moeten smetteloos zijn, met brede witte stelen en...

Naar recept
Lunch
Spinaziesalade met garnalen - Gezond aan tafel - recept
Spinaziesalade met garnalen

Het recept voor deze spinaziesalade met garnalen komt uit het boek Killerbody 3 – Back in Shape van actrice, dj en fitnessgoeroe Fajah Lourens. 724 kcal per persoon. Vet: 42,7 g, kh: 47,8 g, eiwit: 37,3 g   Download hier ons gratis 4 weken-menu voor nog meer gezonde recepten! ➔

Naar recept
Tussendoortje
Krab met rauwe artisjoksalade - Gezond aan tafel - recept
Krab met rauwe artisjoksalade

Het recept voor deze krab met rauwe artisjoksalade komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt). Eigenaar en topchef Ruth Rogers in het boek over dit recept: “We waren in een zomer allemaal samen in Venetië en aten deze antipasto bij Da Ivo.”

Naar recept
Lunch
Marokkaanse groentesalade met kip - Gezond aan tafel - recept
Marokkaanse groentesalade met kip

Het recept voor deze Marokkaanse groentesalade met kip komt uit het boek STRK PLN van Ramses Jedeloo, directeur van The Bootcamp Club (het grootste outdoor sportbedrijf van Nederland met 85.000 leden, 200 trainingslocaties en 3.500 trainingen per maand). Het recept bevat 28% koolhydraten, 11% vetten en 61% eiwitten (totaal 428 kcal).

Naar recept
Lunch
Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten - Gezond aan tafel - recept
Quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten

Het recept voor deze quinoasalade met courgette, munt en pistachenoten komt uit het boek Frisse start van Amerika’s bekendste chef Martha Stewart. Ze schrijft erover: “Wie houdt niet van deze lichte, kleurige, frisse salade? Meng gekookte quinoa met gegrilde courgette, geroosterde pistachenoten en verse munt– en lekker veel citroenrasp en -sap. Superhandig voor een picknick of lunch voor onderweg.” Per...

Naar recept
Bijgerecht
Courgettini met zongedroogde tomaten en feta - Gezond aan tafel - recept
Courgettini met zongedroogde tomaten en feta

Het recept voor deze courgettini met zongedroogde tomaten, feta en amandelschaafsel komt uit het boek I love health van foodblogger Daisy Oppelaar.

Naar recept
Lunch
Bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten - Gezond aan tafel - recept
Bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten

Deze bloemkoolsalade met dadels en cashewnoten komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.   Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: Ja ik wil regelmatig gezonde recepten ontvangen  ➔

Naar recept
Bijgerecht
Tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof - Gezond aan tafel - recept
Tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof

Het recept voor deze tarwesalade met artisjok, venkelzaad & bietenloof komt uit het boek Arabia bij je thuis van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Over dit recept schrijven ze: “Tarwe is een geweldige drager voor salades en wat minder bekend dan bulghur, rijst of pasta. Dit recept is eigenlijk een verzameling favoriete ingrediënten: sinaasappelsapdressing, venkelzaad, hazelnoot en artisjok. De artisjokken...

Naar recept
Lunch
Salade met kip, brie en cashewnoten - Gezond aan tafel - recept
Salade met kip, brie en cashewnoten

Deze salade met kip, brie en cashewnoten komt uit het Voedzaam & Snel saladeboek van foodbloggers Jennifer & Sven, van het populaire platform Voedzaam & Snel.

Naar recept