Ovengerechten

Hoofdgerecht
Kip met 40 tenen knoflook - Gezond aan tafel - recept
Kip met 40 tenen knoflook

Het recept voor deze kip met 40 tenen knoflook komt uit het Tasty Kookboek van Tasty, het grootste foodchannel ter wereld. Over het recept in het boek: “Het maakt ons niet uit of je uiteindelijk 39 (of 41) tenen knoflook gebruikt voor jouw versie. Het gaat erom dat het gerecht barst van die heerlijke knoflooksmaak. Dit is het perfecte gerecht...

Naar recept
Hoofdgerecht
Cannelloni met komkommer en gehakt - Gezond aan tafel - recept
Cannelloni van komkommer en gehakt

Dit recept voor cannelloni van komkommer en gehakt komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers.

Naar recept
Hoofdgerecht
Vegetarische groentenlasagne - Gezond aan tafel - recept
Vegetarische groentenlasagne

Het recept voor deze vegetarische groentenlasagne komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.

Naar recept
Bijgerecht
Bloemkool uit de oven (Jamie Oliver) - Gezond aan tafel - recept
Bloemkool uit de oven (Jamie Oliver)

Het recept voor deze bloemkool uit de oven komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Over dit recept schrijft hij in het boek: “In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of...

Naar recept
Hoofdgerecht
Pizza met wakame en dulse - Gezond aan tafel - recept
Pizza met wakame en dulse

Het recept voor deze pizza met wakame en dulse (in het boek: pizza surf & turf) komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeebaars uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Zeebaars uit de oven

Het recept voor deze zeebaars uit de oven komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven. De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 700 kcal, 45 g eiwit, 44 g vet, 25 g koolhydraten, 12 g vezels.

Naar recept
Hoofdgerecht
Ham-abrikoosbroodjes uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Ham-abrikoosbroodjes uit de oven

Het recept voor deze ham-abrikoosbroodjes uit de oven komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.

Naar recept
Hoofdgerecht
Zeebaars in een zoutkorst uit de oven - Gezond aan tafel - recept
Zeebaars in een zoutkorst uit de oven

Het recept voor deze zeebaars in een zoutkorst uit de oven komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).

Naar recept
Hoofdgerecht
Geroosterde-pompoensoep met creme fraiche - Gezond aan tafel - recept
Geroosterde-pompoensoep met crème fraîche

Het recept voor deze pompoensoep met crème fraîche komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Supermakkelijk en lekker, deze soep heb je heel snel gemaakt. Wel vraag ik mijn opa of vader vaak om de pompoen alvast te snijden, want die is best hard.”

Naar recept
Ontbijt
Groentecakejes met ei - Gezond aan tafel - recept
Groentecakejes met ei

Het recept voor deze groentecakejes met ei komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Eerst denk je nog: hmm, ziet er raar uit. Maar als ze uit de oven komen en klaar zijn, dan zijn ze heel mooi en lekker.”

Naar recept
Hoofdgerecht
Rendang van jonge geitenschenkel - Gezond aan tafel - recept
Rendang van jonge geitenschenkel

Het recept voor deze rendang van jonge geitenschenkel komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Mannelijke dieren zijn in de melkveehouderij alleen nodig voor de voortplanting. Daarom zitten veel boeren met de mannelijke kalfjes of lammetjes in hun maag. Bij legkippen geldt hetzelfde. De...

Naar recept