Ovengerechten
Kip met 40 tenen knoflook
Het recept voor deze kip met 40 tenen knoflook komt uit het Tasty Kookboek van Tasty, het grootste foodchannel ter wereld. Over het recept in het boek: “Het maakt ons niet uit of je uiteindelijk 39 (of 41) tenen knoflook gebruikt voor jouw versie. Het gaat erom dat het gerecht barst van die heerlijke knoflooksmaak. Dit is het perfecte gerecht...
Naar receptCannelloni van komkommer en gehakt
Dit recept voor cannelloni van komkommer en gehakt komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers.
Naar receptVegetarische groentenlasagne
Het recept voor deze vegetarische groentenlasagne komt uit het boek Eet beter in 28 dagen van dokter Tamara de Weijer.
Naar receptBloemkool uit de oven (Jamie Oliver)
Het recept voor deze bloemkool uit de oven komt uit het kookboek Jamie kookt Italië van Jamie Oliver. Over dit recept schrijft hij in het boek: “In dit spectaculaire gerecht staat de fantastische, tikkeltje lompe bloemkool in de spotlights. Geef deze groente net zo veel liefde en aandacht als je aan vlees geeft, want dat levert een fantastisch bijgerecht of...
Naar receptPizza met wakame en dulse
Het recept voor deze pizza met wakame en dulse (in het boek: pizza surf & turf) komt uit het boek Koken met zeewier en zilte groente van ‘Toine de Zeewierman’ Toine Wilke.
Naar receptZeebaars uit de oven
Het recept voor deze zeebaars uit de oven komt uit het boek Voedzaam & Snel Gezonde weekmenu’s van Jennifer & Sven. De voedingswaarde per persoon voor dit gerecht (per stuk): 700 kcal, 45 g eiwit, 44 g vet, 25 g koolhydraten, 12 g vezels.
Naar receptHam-abrikoosbroodjes uit de oven
Het recept voor deze ham-abrikoosbroodjes uit de oven komt uit Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld van chef-kok en (food)fotograaf Jean-François Mallet.
Naar receptZeebaars in een zoutkorst uit de oven
Het recept voor deze zeebaars in een zoutkorst uit de oven komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).
Naar receptGeroosterde-pompoensoep met crème fraîche
Het recept voor deze pompoensoep met crème fraîche komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Supermakkelijk en lekker, deze soep heb je heel snel gemaakt. Wel vraag ik mijn opa of vader vaak om de pompoen alvast te snijden, want die is best hard.”
Naar receptGroentecakejes met ei
Het recept voor deze groentecakejes met ei komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Eerst denk je nog: hmm, ziet er raar uit. Maar als ze uit de oven komen en klaar zijn, dan zijn ze heel mooi en lekker.”
Naar receptRendang van jonge geitenschenkel
Het recept voor deze rendang van jonge geitenschenkel komt uit het (kook)boek Blijven eten van Lars Charas, de inhoudelijke coördinator van een mondiale beweging voor koks voor duurzaamheid. Hij schrijft erover: “Mannelijke dieren zijn in de melkveehouderij alleen nodig voor de voortplanting. Daarom zitten veel boeren met de mannelijke kalfjes of lammetjes in hun maag. Bij legkippen geldt hetzelfde. De...
Naar recept