Zeebaars in een zoutkorst uit de oven
Ingredienten voor 4 personen
- 1 citroen, in schijfjes
- Een kleine handvol gedroogde venkelstengels
- 1 zeebaars van ca. 1,8 kg, schoongemaakt en ingewanden verwijderd, maar niet geschubd
- 3,6 kg grof zeezout
- Salsa verde (zie boek of kant-en-klaar)
Zo maak je het
- Verhit de oven tot 200 °C.
- Stop de citroenschijfjes en gedroogde venkelstengels in de holte van de vis.
- Doe het zout in een grote kom en voeg 250 ml water toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bedek hem met de helft van het zout. Leg de vis erop.
- Bedek de vis helemaal met de rest van het zout.
- Zet de vis in de hete oven. Steek na 20 minuten een spies in de vis. Als de punt van die spies heel heet is als je hem eruit haalt, dan is de vis gaar.
- Breek de zoutkorst open en verwijder de harde stukken. Zorg dat er helemaal geen zout op de vis achterblijft. Til de vis voorzichtig op en leg hem op een schaal. Verwijder de huid.
- Serveer de zeebaars warm met de salsa verde.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze zeebaars in een zoutkorst uit de oven komt uit River Cafe 30, het Italiaanse jubileumkookboek van River Café (het meest bekende restaurant van Londen en de keuken waar Jamie Oliver werd ontdekt).