Cannelloni van komkommer en gehakt
Ingredienten voor 4 personen
- 2 komkommers
- 500 g rundergehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 100 g olijven, in plakjes gesneden
- 2 knoflooktenen, geperst
- 20 snoeptomaatjes, in vieren gesneden
- 400 g gezeefde tomaat
- 1 el sambal brandal
- zout naar smaak
- 100 g gorgonzola
- 100 g kaas
Zo maak je het
- Was de komkommers en snijd ze in stukken (2 - 4 centimeter). Hol de stukken komkommer uit tot er rondom 0,5 centimeter dikte overblijft.
- Zet de komkommer rechtop in een ovenschaal.
- Rul het gehakt en bak de ui, de olijven, de knoflook en de tomaatjes mee.
- Schenk er de gezeefde tomaat bij en breng op smaak met sambal brandal en zout.
- Vul de komkommer met het gehaktmengsel, leg er een paar stukjes gorgonzola op en rasp de kaas erover.
- Bak de komkommers in 45 minuten gaar in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Dit recept voor cannelloni van komkommer en gehakt komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers.