Cannelloni van komkommer en gehakt

Cannelloni met komkommer en gehakt - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 4 personen

  • 2 komkommers
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 100 g olijven, in plakjes gesneden
  • 2 knoflooktenen, geperst
  • 20 snoeptomaatjes, in vieren gesneden
  • 400 g gezeefde tomaat
  • 1 el sambal brandal
  • zout naar smaak
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g kaas

Zo maak je het

  1. Was de komkommers en snijd ze in stukken (2 - 4 centimeter). Hol de stukken komkommer uit tot er rondom 0,5 centimeter dikte overblijft.
  2. Zet de komkommer rechtop in een ovenschaal. 
  3. Rul het gehakt en bak de ui, de olijven, de knoflook en de tomaatjes mee. 
  4. Schenk er de gezeefde tomaat bij en breng op smaak met sambal brandal en zout. 
  5. Vul de komkommer met het gehaktmengsel, leg er een paar stukjes gorgonzola op en rasp de kaas erover. 
  6. Bak de komkommers in 45 minuten gaar in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koolhydraatarm | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?

Dit recept voor cannelloni van komkommer en gehakt komt uit het kookboek Grip op koolhydraten – Snelle en makkelijke weekmenu’s van Yvonne Lemmers.

Zo ziet dit recept eruit in het boek

Het recept is gebaseerd op dit boek
Grip op koolhydraten - snelle en makkelijke weekmenu's