Salade van rode biet, sinaasappel & halloumi
Ingredienten voor 6 personen
- 4 kleine sinaasappels (570 g)
- 500 g halloumi, in plakken van 1 cm
- 2/3 el extra vergine olijfolie
- 500 g vacuümverpakte voorgekookte babybietjes, in partjes
- 160 g gemengde slablaadjes (zie tip)
- 8 verse ontpitte dadels (160 g), gehalveerd
- 60 g ontpitte kalamata-olijven, gehalveerd
- Sinaasappeldressing
- 2/3 el extra vergine olijfolie
- 1 tl fijn geraspte biologische sinaasappelschil
- 2/3 el sinaasappelsap
- 1 kleine teen knoflook, geperst
Zo maak je het
- Gebruik een scherp mesje om de onder- en bovenkant van de sinaasappels te snijden. Volg de kromming van de vrucht en snijd de schil en het witte deel eraf. Snijd de partjes er tussen de vliesjes uit.
- Maak de sinaasappeldressing. Meng de ingrediënten in een kommetje en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Besprenkel de halloumi met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak de halloumi op een licht met olie ingevette grillplaat (of grill of barbecue) 2 minuten per kant of tot er grillstrepen ontstaan.
- Doe de partjes sinaasappel, biet, slablaadjes, dadels, olijven en dressing in een grote kom. Hussel alles voorzichtig. Schep de salade op een schaal en leg de halloumi erop.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Gebruik je favoriete kant-en-klare slamix. Wij gebruikten een mengsel van babyboerenkool, rucola en babyspinazie.
Nog sneller: Laat de halloumi weg en gebruik verkruimelde of gemarineerde feta. Snijd de geschilde sinaasappels in horizontale plakken in plaats van partjes en laat de olijven heel.
Meenemen: Neem de partjes sinaasappel, biet, slablaadjes, dadels, olijven, halloumi en dressing in afzonderlijke bakjes in een koeltas mee. Vlak voor het serveren bak je de hallloumi en combineer je alle ingrediënten voor de salade.
Wil je meer recepten uit de categorie Veganistisch | Vegetarisch?
Heerlijk eten tijdens de feestdagen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maak de feestelijke recepten voor voor-, hoofd- en nagerechten met Keukenhelden – Makkelijke kerst.
Credits beeldmateriaal: James Moffat
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: