Rabarber kruimel toetje

Rabarber kruimel toetje - Gezond aan tafel - recept

Ingredienten voor 8 personen

  • 1 kg rabarber
  • 100 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 dl water
  • Kruimeldeeg
  • 100 g bloem
  • 100 g koude boter
  • 100 g rietsuiker

Verder nodig

Zo maak je het

  1. Doe voor het kruimeldeeg de bloem, de in blokjes gesneden boter en de suiker in een kom. Meng alles met je vingers totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Zet het deeg 20 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de rabarber en snijd de stelen in grove stukken. Kook ze samen met de suiker, het kaneelstokje en het water 5 minuten op een laag vuur. Haal het kaneelstokje er dan uit en schep de rabarber in een ovenschaal. Verkruimel het deeg over de rabarber en zet de schaal in de oven tot het deeg bruin is en de rabarber langs het deeg omhoog begint te borrelen. Laat de schaal 15 minuten afkoelen en serveer met roomijs.

Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl

Wil je meer recepten uit de categorie Vegetarisch?

Het recept voor dit rabarber kruimel toetje komt uit het boek Het groentenparadijs van Manja Visser en Marcel van Driel. In Het groentenparadijs vind je recepten van drie generaties uit een Amsterdamse moestuin. Frisse voorjaarsgroenten, zwoel zomerfruit, rijke herfstgerechten en stevige winterkost: Manja, haar moeder en oma weten de lekkerste gerechten uit eigen tuin te maken. Voor liefhebbers van seizoensgroenten en producten van de koude grond.

Rabarber is een vaste plant die elk jaar vanzelf weer opkomt. Over dit recept, uit het hoofdstuk Lente, schrijft Manja: “Dit toetje kun je ’s middags al voorbereiden. In plaats van een grote schaal kun je ook eenpersoonsporties in kleine ovenschaaltjes maken.”


Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: