Volkorenplaatpizza met groene asperges
Ingredienten voor 2 personen
- 350g groene asperges
- 1 rode ui
- 5 cherrytomaatjes
- 1 volkoren pizzabodem
- 6 el passata
- 100g parmezaanse kaas
- 2 eieren
- Handje rucola
- Peper uit de molen
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Snijd ongeveer 1 cm van de onderkant van de asperges, leg ze 3 minuten in gekookt water en laat ze vervolgens uitlekken. Snijd de rode ui in halve ringen en de tomaatjes in plakjes.
- Bestrijk de pizzabodem met de passata en verdeel er de rode ui en tomaatjes over. Verdeel de asperges over de pizza.
- Rasp de Parmezaanse kaas, strooi de kaas over de pizza en bak hem 25 minuten in de oven.
- Kook intussen de eieren 5 tot 6 minuten, zodat ze nog een beetje zacht vanbinnen zijn. Pel de eieren, snijd ze in partjes en verdeel deze over de pizza.
- Beleg de pizza tot slot met de rucola en voeg een beetje verse peper toe.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Vegetarisch?
Het recept voor deze volkorenplaatpizza met groene asperges komt uit het kookboek 50x avondeten zonder vlees van Sven en Jennifer (Voedzaam & Snel).
Voedingswaarden per persoon: 634 kcal – 28g vet – 50g koolhydraten – 36g eiwit
Wil je regelmatig gratis gezonde recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: