Rijst met kousenband en kip
Ingredienten voor 4 personen
- 300 g pandanrijst
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g kipfilet, liefst biologisch
- 500 g kousenband, in kleine stukjes
- 4 el zoute ketjap
- zwarte peper
- Olie om in te bakken
Verder nodig
- pan
- koekenpan
Zo maak je het rijst met kousenband en kip
- Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een beetje olie in een wokpan. Bak hierin de knoflook en de ui tot ze goed beginnen te geuren.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Vergeet niet de snijplank hierna goed schoon te maken met koud water, voor je er iets anders op gaat snijden.
- Doe de stukjes kipfilet bij de ui en knoflook in de wokpan. Wok ze 5 minuten op hoog vuur, tot ze aan alle kanten bruin zijn en bijna helemaal gaar vanbinnen
- Doe de kousenband, ketjap en wat peper erbij in de pan. Ga door met wokken tot de kousenband en de kip gaar zijn. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Snijd een stukje kip door door om te controleren: de kip moet helemaal wit zijn aan de binnenkant.
- Serveer de kip en kousenband met de rijst.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Lactosevrij | Notenvrij | Tarwevrij?
Het recept voor deze rijst met kousenband en kip komt uit het kookboek Koken met Shane van voetballer en foodblogger Shane Kluivert (2007). Over dit recept schrijft Shane: “Dit gerecht kan ik elke dag wel eten. Hij staat eigenlijk bij elk familiefeestje wel op het menu.”