Ratatouille met gerookte paling
Ingredienten voor 4 personen
- 50 ml olijfolie, om in te bakken
- 1 aubergine, in de lengte gehalveerd en in plakken van 1 cm
- 2 rode uien, in halve ringen
- 4 tenen knoflook, in plakjes
- 2 courgettes, in de lengte gehalveerd en in plakken van 1 cm
- 8 takjes koriander, stelen en blaadjes gewassen, gedroogd en gehakt, plus extra om mee te garneren
- 2 gerookte-palingfilets, schoongemaakt en in stukjes
- 2 el ras el hanout
- 1 el harissa
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
Verder nodig
- grote pan met dikke bodem en deksel
Zo maak je het
- Verhit de olijfolie in een grote pan met dikke bodem.
- Bak de aubergine, ui en knoflook in ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
- Voeg de courgette toe en bak het geheel 4 minuten op hoog vuur.
- Voeg nu de koriander, paling, ras el hanout en harissa toe. Meng alles voorzichtig.
- Blus af met de tomatenblokjes. Leg het deksel op de pan, breng aan de kook en laat 4 minuten stoven. Garneer met wat extra korianderblaadjes.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Tip
Ken je de film Ratatouille? Een must-see als je het mij vraagt. Heb je meer tijd, maak dit gerecht dan zoals ze het in de film doen…
Wil je meer recepten uit de categorie Glutenvrij | Koemelkvrij | Koolhydraatarm | Lactosevrij | Notenvrij | Sojavrij | Suikervrij | Tarwevrij?
Dit recept voor ratatouille met gerookte paling komt uit het kookboek Chef Toub: Snel Arabisch van Mounir Toub. In dit boek maakt Chef Toub de snelle versie van Arabische favorieten. Zo kan je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van al het lekkers dat de Arabische keuken te bieden heeft!
Over dit recept schrijft Mounir: ‘Aubergine is een heerlijke groente, maar wel eentje met een gebruiksaanwijzing. Heb je de bereidingswijze eenmaal in de vingers, dan kun je er waanzinnige gerechten mee maken. Zoals hier: met tien ingrediënten zet je een fantastisch gerecht op tafel.’