Quiche met mosselen, artisjok en geitenkaas
Ingredienten voor 4 personen
Verder nodig
- springvorm met een diameter van 22 cm
Zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vet de springvorm in met boter en bekleed bodem en wand volledig met de velletjes bladerdeeg.
- Blancheer de artisjokken ongeveer 10 minuten in water met citroensap, dit helpt tegen verkleuren. Je kunt testen of de artisjok gaar is door de punt van je mes erin te steken. Die moet er makkelijk in glijden. Haal de artisjokken uit de pan, laat ze even afkoelen en pel de buitenste blaadjes eraf. Snijd nu 1 centimeter van de bovenkant af.
- Splits 2 van de eieren. Doe 4 hele eieren en de 2 eidooiers in een kom samen met de room en roer alles goed door elkaar. De 2 over gebleven eiwitten gebruik je niet. Breng op smaak met een klein beetje zout en wat peper. Meng de spekjes, artisjok en mosselen erdoor en schenk dit in de bakvorm. Strooi de bosui en de geitenkaas erover.
- Bak de quiche in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
Kijk voor meer recepten op www.gezondaantafel.nl
Het recept voor deze quiche met mosselen, artisjok en geitenkaas komt uit Het Zeeuwse mossel kookboek van viskenner en oprichter en eigenaar van Fish Tales Bart van Olphen.